Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Ľudia v Bratislave v šoku! Správa o extrémnej hrozbe a húkanie sirén: Mesto upokojuje, ide o test

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images,FB)

BRATISLAVA - Niektorí obyvatelia Bratislavy ostali v šoku. Na ich telefónne číslo im prišla správa o extrémnej hrozbe. V skutočnosti ide o test.

Ľuďom v Bratislave začali krátko po 12:00 hodine prichádzať na ich telefónne čísla správy o extrémnej hrozbe. Celý text bol v červenom rámčeku a v nemeckom jazyku. Okrem toho na niektorých miestach počuli aj sirény. "Skoro som infarkt dostala teraz v Rakúsku. Ja mám slovenské číslo, ale tie sirény tu," poznamenala vystrašená Silvia.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok sa vyjadril ku kybernetickým hrozbám (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

V skutočnosti sa však jedná len o skúšku a žiadne nebezpečenstvo ľuďom nehrozí. V správe je totiž po nemecky napísané: "Test pozornosti v celom Rakúsku. Testovacie spúšťanie signálov civilnej obrany cez spúšťanie AT-Alert. 5. októbra 2024 12:00 -13:15. Toto je oficiálna testovacia správa. Žiadne nebezpečenstvo nehrozí. Prosím nevytáčajte núdzové čísla."

Ľudia v Bratislave v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

Na skúšku sirén upozorňovala včera aj bratislavská mestská časť Dúbravka na sociálnej sieti. "Zajtra 5.10. sa od 12:00 do 12:45 na celom území Rakúska vykoná hlasná skúška 3 druhov varovných signálov sirén a tiež skúška systému varovných správ na mobilné telefóny, ak budú pripojení do siete rakúskeho mobilného operátora. Na rakúsky výstražný zvukový signál sirén ani na testovaciu mobilnú správu, ak príde, nie je potrebné reagovať," poznamenali.

 

📢‼OZNAM - SKÚŠKA SIRÉN - RAKÚSKO - 05.10.2024 od 12:00 do 12:45‼📢 ❗Zajtra 5.10. sa od 12:00 do 12:45 na celom území...

Posted by Dúbravka - mestská časť Bratislavy on Friday, October 4, 2024
Viac o téme: SprávaHrozbaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu