Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Detaily brutálneho útoku medveďa! Lekárka prehovorila: 63-ročný muž masívne krvácal

Záchranársky vrtuľník. Zobraziť galériu (2)
Záchranársky vrtuľník. (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

HYBE - Medveď dnes dopoludnia brutálne zaútočil na 63-ročného hubára na Liptove. Muž zraneniam napokon podľahol. Lekárka, ktorá na mieste zasahovala, prehovorila o detailoch.

Hrôzostrašný útok medveďa sa stal dnes dopoludnia v lesnom poraste v katastrálnom území obce Hybe. Muž spoločne s ďalším človekom sa tam vybral zbierať huby. Ani vo sne by ich však nenapadlo, že budú čeliť útoku medveďa. Na miesto bola po útoku okamžite vyslaná polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého ako aj záchranársky vrtuľník.

archívne video

Medvede za Kľačnom smerom na obec Vrícko (Zdroj: Peter Popo Peniaško )

"Dnes v doobedných hodinách došlo v lesnom poraste v ťažko dostupnom teréne katastrálnom území obce Hybe, okres Liptovský Mikuláš k napadnutiu muža medveďom hnedým. 63-ročný muž bol spolu s ďalšou osobou na zbere húb, pričom na neho šelma zaútočila. Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka a bol vyrozumený zásahový tím medveďa hnedého," priblížila útok žilinská polícia na sociálnej sieti.

Prehovorila lekárka o zásahu

O zásahu prehovorila aj lekárka, ktorá na miesto letela v záchranárskom vrtuľníku z Popradu. Záchranári rýchlo presne lokalizovali miesto, kde malo k útoku dôjsť. Okamžite bola z paluby na miesto nešťastia palubným navijakom vyslaná lekárka, ktorá sa pokúšala muža zachrániť.

Záchranársky vrtuľník.
Zobraziť galériu (2)
Záchranársky vrtuľník.  (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Napriek obrovskej snahe sa jej to však, žiaľ, nepodarilo. "Medveď pri útoku zasiahol 63-ročnému mužovi jednu z hlavných tepien dolnej končatiny, následkom čoho u neho došlo k masívnemu krvácaniu a zastaveniu obehu," poznamenali leteckí záchranári na sociálnej sieti. O život muža bojovali aj svedkovia, ktorí ešte pred príchodom lekárky začali muža oživovať. "Lekárka pokračovala v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, ktorá, aj napriek maximálnemu úsiliu bola, žiaľ, neúspešná. Pacient rozsiahlym poraneniam na mieste podľahol, lekárka mohla skonštatovať už len úmrtie. Záchranársky vrtuľník sa vrátil na svoju základňu, žiaľ, bez pacienta," dodali leteckí záchranári.

Viac o téme: Medveďútok LiptovHybe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu