Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Nové možnosti pre slovenských študentov: Atraktívne štipendiá v Rakúsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenskí študenti sa opäť môžu uchádzať o štipendiá na študijné či výskumné pobyty v Rakúsku v rámci Akcie Rakúsko - Slovensko. Okrem vysokoškolákov sa o ne do 15. októbra môžu prihlásiť aj doktorandi, vysokoškolskí učitelia či vedeckí pracovníci. Informoval o tom Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

"Slovenské vysoké školy zároveň môžu predkladať žiadosti o podporu spoločných projektov s rakúskymi univerzitami a odbornými vysokými školami. Projekty podporujú aj spoluprácu akadémií vied oboch krajín," uviedol Chlup.

archívne video

Tento rok udelí ministerstvo 1400 štipendií pre študentov, ktorí ukončia strednú školu maturitou a rozhodnú sa študovať na Slovensku (Zdroj: TASR/ Jakub Popelka)

Štipendium pre študentov druhého stupňa vysokej školy na vypracovanie diplomovej práce je podľa Chlupa v sume 1250 eur mesačne. Výskumné štipendium pre doktorandov je v rovnakej výške. Dodal, že v rámci projektu sú k dispozícii aj výskumné štipendiá pre vedeckých a pedagogických pracovníkov do 10 rokov od ukončenia PhD. vo výške 1400 eur mesačne.

Viac o téme: ŠtudentiŠtúdiumŠtipendiáRakúskoŠkolaSAIA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu