Piatok5. júl 2024, meniny má Cyril, Metod, zajtra Patrik, Patrícia

Biden zdôvodnil svoje neisté vystúpenie v debate s Trumpom únavou z ciest: Skoro na pódiu zaspal

(Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden pripustil, že jeho výkon v predvolebnej debate s Donaldom Trumpom nebol najlepší. Nepovedené vystúpenie vysvetlil únavou súvisiacou s nedávnymi zahraničnými cestami. Informovala o tom dnes agentúra AFP.

Šéf Bieleho domu, ktorý v júni navštívil Francúzsko a Taliansko, podotkol, že nebolo príliš múdre pred debatou "cestovať niekoľkokrát okolo sveta" a že táto skutočnosť viedla k tomu, že "na pódiu takmer zaspal". "To nie je ospravedlnenie, ale vysvetlenie," dodal prezident na utorkovom stretnutí so sponzormi Demokratickej strany vo Virgínii.

V 90-minútovej debate, ktorá sa uskutočnila koncom júna, mal 81-ročný Biden problémy čeliť útokom svojho oponenta a pôsobil zmätene, čo prehĺbilo obavy o jeho spôsobilosť v pokročilom veku vykonávať takto zodpovednú funkciu. Prezident tiež hovoril potichu a jeho hlas bol chrapľavý. Biely dom už skôr uviedol, že Biden bol v deň debaty nachladený. Člen Snemovne reprezentantov Lloyd Doggett v utorok ako prvý demokratický kongresman Bidena verejne vyzval, aby z klání o Biely dom odstúpil.

Viac o téme: Donald TrumpJoe BidenDebata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu