Pondelok8. júl 2024, meniny má Ivan, zajtra Lujza

ŠOK pre policajtov: Vodič kamiónu najazdil za dva dni 32 hodín! Patrí pod slovenskú firmu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

IMPERIA – Talianska polícia zastavila počas bežnej cestnej kontroly kamión, ktorého vodič podvádzal so služobnými záznamami. Inými slovami sa ani nedá vysvetliť, že za dva dni najazdil 32 hodín. Počas tejto šichty okrem iného porušil viac ako 40 dopravných predpisov. Pri hľadaní vodiča v záznamoch sa navyše ukázalo meno slovenskej firmy.

archívne video

Okamihy hrôza na diaľnici D2: V strede cesty sa utrhol kamiónu kontajner (Zdroj: Tip čitateľa)

Vodič kamiónu z Uzbekistanu hľadal spôsob ako si viac zarobiť. Na jeho škodu sa ale rozhodol porušiť predpisy. Ako informuje L‘Unione Sarda, nejakým spôsobom musel zmeniť služobné záznamy, pretože za dva dni najazdil dokopy 32 hodín. Podľa zákona je však denná maximálna doba za volantom pre kamionistov vyhradená na deväť hodín, pričom dni nemôžu nasledovať po sebe (za dva dni nemôžu najazdiť 18 hodín). 

Neuveriteľných 43 priestupkov 

Všetko sa rozplynulo počas bežnej cestnej kontroly na diaľničnom úseku Imperia Ovest v Taliansku. Muži zákona odhalili, že vodič najazdil výrazne nad povolený limit. Polícia mu navyše uložila pokutu za 43 dopravných priestupkov. Celková suma sa vyšplhala na 17-tisíc eur. Okrem toho prišiel uzbecký vodič kamiónu aj o vodičský preukaz. 

Taliansky zdroj informuje, že kamión vlastní slovenská spoločnosť. Detaily však neuvádza. V nákladnom priestore sa mal nachádzať železný materiál, ktorý smeroval cez Francúzsko do Španielska.

"Vodič kamiónu si pozmenil používanie dvoch tachografových kariet, z ktorých jedna bola registrovaná na meno inej osoby. V jeden deň najazdil 18 a 14 hodín. Počas druhého dňa výrazne prekračuje povolený čas  jazdy za volantom, čím ohrozuje svoju bezpečnosť a bezpečnosť ostatných účastníkov premávky," informovala polícia. 

Viac o téme: PriestupkyCestná kontrolaPolícia TalianskoSlovenská firmaVodič kamiónuKrimiImperia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu