Pondelok8. júl 2024, meniny má Ivan, zajtra Lujza

TRAGICKÁ NEHODA: Auto skončilo medzi stromami! Jedna osoba neprežila, ďalšie dve skončili so zraneniami v nemocnici

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. (Zdroj: hzs.sk)

ĽUBOCHŇA - Prevrátenie a pád osobného automobilu v strmom lesnom poraste v oblasti Rakytov pod vrcholom Nevedomá vo štvrtok (4.7.) neprežila jedna osoba, ďalší dvaja účastníci nehody sa zranili. Informovala o tom v piatok Horská záchranná služba (HZS) na svojom webe.

archívne video

Turistka uviazla v nedostupnom teréne, noc prečkala v horách (Zdroj: hzs.sk)

Posádke auta pomáhali horskí záchranári z Oblastného strediska Veľká Fatra, ktorých cez Operačné stredisko tiesňového volania požiadali o súčinnosť so záchrannými zložkami integrovaného záchranného systému.

"Horskí záchranári sa po príchode na miesto podieľali na vyslobodení a transporte uviaznutej osoby. Žiaľ, u tejto osoby mohli príslušné zložky na mieste skonštatovať iba smrť," uviedla HZS. Telo následne odovzdali obhliadajúcemu lekárovi a Policajnému zboru SR. "Ostatní účastníci nehody boli so zraneniami odovzdaní do starostlivosti rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocničného zariadenia," dodala HZS.

Vo vozidle sa nachádzali tri osoby. 37-ročný muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol, a ďalšie dve osoby, vo veku 31 a 39 rokov, boli prevezené do nemocnice. V súvislosti s touto udalosťou polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví. "Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky nevyhnutné procesné úkony, aby sme skutok objasnili. Ďalšie okolnosti prípadu, vrátane identifikácie vodiča motorového vozidla, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania." uviedla polícia.

Viac o téme: NehodaTragédiaObeťHzsAutoRakytovNevedomá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu