Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Demokratickí guvernéri vyjadrili po stretnutí podporu a dôveru Bidenovi

Joe Biden Zobraziť galériu (2)
Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Demokratickí guvernéri amerických štátov New York, Minnesota a Maryland vyjadrili v stredu po schôdzke a úprimnej diskusii podporu a dôveru prezidentovi USA Joeovi Bidenovi.

"Boli sme úprimní, pokiaľ ide o spätnú väzbu, ktorú sme dostávali," povedal novinárom po stretnutí v Bielom dome guvernér Marylandu Wes Moore. Guvernérka New Yorku Kathy Hochulová uviedla, že sa po schôdzke s Bidenom cíti "sebavedomo".Guvernér Minnesoty Tim Walz, líder asociácie demokratických guvernérov, dodal, že Bidenova štvrtková debata s bývalým republikánskym prezidentom Donaldom Trumpom bola "zlá", napriek tomu však cíti, že Biden je pre túto funkciu vhodný, cituje Reuters.

Demokratickí guvernéri vyjadrili po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

Prezident USA sa stretol s demokratickými guvernérmi štátov USA, ktorých časť sa pripojila pomocou videokonferencie, aby ich ubezpečil, že je na výkon funkcie spôsobilý.

Bidenov slabý výkon v spomínanej debate s Trumpom vyvolal obavy aj medzi jeho podporovateľmi. Mnohí pritom pochybujú, či je dostatočne silným demokratickým kandidátom, ktorý by sa mal v novembrových voľbách postaviť Trumpovi. Biely dom tiež v stredu uviedol, že Biden od februára neabsolvoval lekársku prehliadku.Hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová však v stredu zároveň uviedla, že Biden určite nesťahuje svoju kandidatúru v novembrových prezidentských voľbách. Podporu ako jeho nástupkyňa už medzitým získala viceprezidentka USA Kamala Harrisová, pripomína Reuters.

Viac o téme: PodporaUSAGuvernériJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu