Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

Šokujúce nové informácie o tragickej nehode autobusu! Všetko bolo inak? TOTO vyplávalo na povrch

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

NOVÉ ZÁMKY - Tragická nehoda autobusu, do ktorého narazil na železničnom priecestí v Nových Zámkoch vlak, si vyžiadala 7 ľudských životov. Dôvod, prečo došlo k tak brutálnej nehode, dodnes vyvoláva otázniky. Na povrch vyplávali nové informácie.

Slovenskom v štvrtok 27.6. 2024 otriasla hrôzostrašná tragédia. Krátko po 17. hodine na železničné priecestie vošiel autobus, do ktorého v obrovskej rýchlosti vrazil vlak. Autobus sa po nehode rozpolil na dve polovice. Jedna z nich ostala zakliesnená vo vlaku a začala horieť. Druhú vymrštilo do kríkov. Pri brutálnej nehode zahynulo 7 nevinných ľudí.

Po nehode pri Nových Zámkoch hlásia najmenej šesť obetí, cesta je neprejazdná (Zdroj: TASR/Michal Svítok, Henrich Mišovič)

To, čo presne sa v osudnú chvíľu na mieste stalo, dodnes vyvoláva otázniky. Podľa svedkov mal cez koľajnice prejsť vlak. Následne sa zdvihli závory a signalizácia zhasla. Auto, ktoré stálo pred železničným priecestím sa rozbehlo a za ním hneď išiel aj autobus. Ten však už prejsť nedokázal a z ničoho nič do neho vpálil vlak. Údajný priebeh nehody potvrdil aj šéf ŽSR Alexander Sako.

Galéria: Tragická nehoda vlaku s autobusom v Nových Zámkoch

Podľa Ráža išlo o ľudské zlyhanie

Minister dopravy Slovenskej republiky Jozef Ráž na druhý deň od nehody informoval, že nešlo o technické a ani systémové zlyhanie. Uviedol, že všetko fungovalo tak, ako malo. Po silných búrkach však mala byť jedna z koľají na inkriminovanom priecestí odstavená. Vlak tak po nej nemal v žiadnom prípade prechádzať. 

"Išlo pravdepodobne o individuálne zlyhanie ľudského faktora, ktoré spôsobilo, že na koľaji, ktorá bola v tom čase vylúčená, teda prevádzka na nej nemala byť možná, sa objavil vlak, ktorý tam nemal čo robiť," poznamenal Jozef Ráž. Koľaj, kde došlo k nešťastiu podľa neho patrí medzi koľaje s najvyššou bezpečnostnou úrovňou. „Nie je to koľaj, ktorá bola zastaraná, alebo bola akýmkoľvek spôsobom vadná,“ povedal. Na margo toho, že by nefungovala signalizácia, minister povedal, že to „môžeme vylúčiť.“

Priecestie v Nových Zámkoch funguje, informoval minister Ráž (Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy SR)

Šokujúce nové informácie! Všetko bolo inak?

Portálu Aktuality.sk sa podarilo dostať k internému dokumentu, k takzvanej zvodke o poruchách a mimoriadnych udalostiach na tratiach Železníc Slovenskej republiky. Podľa nej mali práce na koľajisku skončiť ešte pred tragickou nehodou. Z to vyplýva, že v čase, keď vlak prechádzal železničným priecestím, mala byť koľaj už mimo výluky, a teda prejazdná.

ZSSK dva dni po hrôzostrašnej nehode vylúčila, žeby bol na chybe rušňovodič. "Železničná spoločnosť Slovensko plne spolupracuje s vyšetrujúcimi orgánmi na objasňovaní príčin a dôsledkov nehody vlaku a autobusu v Nových Zámkoch. Už teraz môžeme vylúčiť pochybenie rušňovodiča, ktoré by mohlo zapríčiniť túto nehodu," poznamenal hovorca ZSSK Dominik Drevický.

Viac o téme: NehodaTragédiaVlakNové ZámkyAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu