Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Zásadné novinky o zdravotnom stave Roberta Fica: Bude mať trvalé následky! Kaliňák prezradil viac

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Robert Fico)

BRATISLAVA – Streľba z 15. mája na premiérovi Robertovi Ficovi zanechala trvalé následky. Tie sa týkajú pohybového aparátu. Problémy má aj s brušnou dutinou, niektoré orgány nepracujú tak, ako v mladšom veku.

Prvé slová premiéra po atentáte (Zdroj: Facebook/Robert Fico )

Jeden a pol mesiaca od atentátu na premiéra prezradil viac o jeho aktuálnom stave minister obrany Robert Kaliňák v diskusnej relácii RTVS O päť minút 12. „Nedá sa povedať, že by išlo všetko úplne podľa plánu, ale môžem povedať, že sa ten stav natoľko zlepšil, že sa pán premiér aktívne zapojil do diskusií k samitu, ktorý bol tento týždeň a k neformálnemu, ktorý bol ešte pred 10 dňami,“ povedal s tým, že v najbližších dňoch môžeme očakávať, že premiér sa „opäť ukáže.“ Postupne by sa mal „chytiť všetkých svojich pracovných povinností.“

Zásadné novinky o zdravotnom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook / Robert Fico)

Pripustil, že nie všetko sa vyvíja hladko. „V tejto chvíli bojujeme, aby sa mohol vrátiť do plného zdravia. Nie je to zatiaľ ideálne. Po strelnom zranení brušnej dutiny tie orgány jednoducho nepracujú tak, ako keď ste mali 17 alebo 30,“ povedal Kaliňák. „Je to ešte stále veľmi nevypočítateľné,“ zdôraznil. Hovoril tiež o trvalých následkoch týkajúcich sa pohybového aparátu. Lekári však podľa Kaliňáka robia všetko pre to aby Fico mohol vykonávať prácu s plným nasadením.

Roberta Fica postrelili na výjazdovom rokovaní v Handlovej 15. mája. Utŕžil štyri strelné poranenia, najhoršie bolo zranenie v brušnej dutine. Fico absolvoval niekoľkohodinovú operáciu v Roosveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, kde strávil približne dva týždne. Následne bol prevezený do Bratislavy, kde sa podrobuje liečbe ambulantne. Verejnosť ho prvýkrát videla vo videu zverejnenom krátko pred eurovoľbami 5. júna. V ňom uviedol, že vrátiť by sa chcel na prelome júna a júla. V deň volieb zverejnil fotku z nemocnice a oznámil, že odvolil v zariadení.

Viac o téme: LiečbaAtentátRobert FicoRobert Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu