Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Obrovská tragédia! Šialený vodič zabil deväť chodcov čakajúcich na priechode: VIDEO, z ktorého mrazí

Do chodcov vrazilo auto Zobraziť galériu (4)
Do chodcov vrazilo auto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ahn Young-joon)

SOUL - Najmenej deväť ľudí dnes prišlo o život a ďalší štyria utrpeli zranenia, keď v juhokórejskej metropole Soule vrazilo auto do ľudí, ktorí čakali na semafore. S odvolaním sa na políciu o tom informovala agentúra Jonhap. Šesť ľudí zomrelo na mieste, ďalší traja po prevoze do nemocnice. Zo štyroch zranených sú traja ľudia v kritickom stave, uviedli juhokórejské úrady.

Aktualizované 12:51 Šofér, ktorý autom vrazil do chodcov v centre juhokórejskej metropoly Soul a zabil tak deväť ľudí, bude vyšetrovaný na základe obvinenia z neúmyselného zabitia. Uviedla to v utorok miestna polícia.

Auto vrazilo do chodcov čakajúcich na zelenú v pondelok o 21.27 h miestneho času (14.27 h SELČ) na križovatke neďaleko mestského úradu. Vozidlo išlo podľa polície v protismere a pred nárazom do chodcov sa zrazilo s dvoma autami.Šofér bol na mieste zadržaný. Vyšetrovateľom povedal, že jeho auto náhle a neúmyselne zrýchlilo. Polícia uviedla, že auto bude zaslané na expertízu forenznej agentúre. Úrady zvažujú, či na šoféra vydajú oficiálny zatykač.

Auto do chodcov vrazilo blízko soulskej radnice o 14.27 h SELČ. 68-ročný muž zrejme nezvládol riadenie a zrazil pri semafore niekoľkých chodcov. Podľa polície sa auto začalo najprv uberať opačným smerom, kde sa zrazil s dvoma ďalšími vozidlami, potom narazil do ľudí.

Vodiča na mieste zadržali a previezli do nemocnice. Auto podľa neho zničohonič zrýchlilo a vymkol sa kontrole. Muž nešoféroval pod vplyvom alkoholu, doplnila polícia. Úrady teraz vyšetrujú, čo presne nehodu spôsobilo.

Do chodcov vrazilo auto
Zobraziť galériu (4)
Do chodcov vrazilo auto  (Zdroj: SITA/AP Photo/Ahn Young-joon)

Prezident Južnej Kórey Jun Sok-jol príslušníkov bezpečnostných zložiek vyzval, aby robili, čo je v ich silách a zachránili a ošetrili účastníkov nehody. Prezident vydal mimoriadny príkaz ministrovi vnútra I Sang-minovi a šéfovi hasičov, dodal prezidentov hovorca.

Do chodcov vrazilo auto
Zobraziť galériu (4)
Do chodcov vrazilo auto  (Zdroj: SITA/AP Photo/Ahn Young-joon)

Viac o téme: NehodaChodciJužná KóreaAuto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu