Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Poznáme obete tragickej zrážky vlaku a autobusa: Sedem ľudí sa už domov nevráti! V slzách je celá obec

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj, M.R., Obec Semerevo)

NOVÉ ZÁMKY – Sedem ľudských životov už nič nevráti. Vo štvrtok krátko po 17. hodine došlo k tragickej zrážke autobusa a vlaku. Niekoľko ľudí vrátane šoféra autobusa skončilo so zraneniami v nemocnici. Žiaľ, sedem ľudí pri nehode zomrelo, z toho šiesti boli z tej istej dediny. Ich blízki a známi sú tragédiou otrasení a len nechápavo krútia hlavami nad tým, aké nešťastie ich tak náhle postretlo.

Minister dopravy Jozef Ráž a šéf ŽSR Alexander Sako o tragédii pri Nových Zámkoch (Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy SR)

Za volantom autobusu sedel 53-ročný šofér s dlhoročnou praxou, ktorý pre spoločnosť Arriva pracoval dlhé roky. „On je veľmi dobrý šofér, láskavý a milý človek, vždy jazdí opatrne. Na neho nedáme dopustiť,“ povedala pre Nový čas jedna z jeho pasažierok. Podľa vyjadrenia očitého svedka nehody, Michala, autobus najskôr stál pred priechodom ako aj iné vozidlá, závory totiž boli dolu a po koľaji prechádzal osobný vlak. Ten odišiel a závory sa nadvihli. Prvé išlo osobné auto, za ním autobus. Zrazu sa po druhej koľaji prirútil vlak, ktorý tam podľa ministra dopravy nemal čo robiť, bola totiž odstavená.

Bilancia bola hrozivá. Prvotné informácie hovorili len o zranených, no každému, kto videl bezprostredné zábery z miesta nešťastia muselo byť jasné, že situácia je vážna. Potom prišiel krutý ortieľ – štyria ľudia neprežili. O pár hodín už stúpol počet obetí na sedem – išlo o pasažierov autobusu.

Poznáme obete tragickej zrážky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Obec Semerovce)

O život prišlo sedem ľudí

O život pri strašnom nešťastí prišla 44-ročná Marcela z obce Čechy. Ako uvádza denník Nový čas, žena bola ešte v ten deň na rozlúčke so školou, jej syn totiž končil 9. ročník základnej školy. Domáci na ňu spomínajú ako na dobrú dušu.

Zvyšní cestujúci pochádzali všetci z obce Semerovo. Ako uvádza Nový čas, pri nehode zomreli Helena († 62), Alex († 21), Martin († 44), Iveta († 63), Alžbeta († 60) a Dárius († 27). Alžbeta a Dárius boli matka so synom. „Neuveriteľná tragédia rodiny. Dárius bol dobrý a slušný chlapec, Betka bola na neho veľmi hrdá, teraz sú už spolu v nebi,“ povedal rodinný známy. Domov sa už nevráti ani 62-ročná Helena. Tá v dedine pri Nových Zámkoch bývala iba mesiac. Chcela si tam užiť starobu.

Na 44-ročného Martina známi spomínajú ako na milovníka cyklistika, aj do práce chodieval na bicykli. V osudný štvrtok dal však prednosť autobusu. Obeťou je aj 63-ročná Iveta. 

Pri nehode zomrel aj 21-ročný Alex.
Zobraziť galériu (4)
Pri nehode zomrel aj 21-ročný Alex.  (Zdroj: Facebook/M.R.)

O život prišiel aj mladý, iba 21-ročný Matúš. „Robil rodičom veľkú radosť, narodil sa po dlhej dobe, veľmi ho ľúbili,“ povedali pre denník miestni. Jeho otec napísal na sociálnu sieť srdcervúci odkaz: „Alex bol v tom autobuse. A už nie je.“

V obci Semerovo sa mala konať cez víkend veľká akcia, mal sa variť guláš, vítať leto, na večer bola naplánovaná tanečná zábava. Po tragédii sa všetky tieto plány zrušili. Na obecnom úrade veje čierna vlajka. Dedina zriadila aj pietne miesto, kde môžu prísť ľudia vyjadriť spolupatričnosť, zapáliť sviečku.

Poznáme obete tragickej zrážky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Obec Semerovce)

 

Viac o téme: NehodaVlakObeteZrážkaAutobusSemerovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu