Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Obyvatelia v strachu! Mimoriadna situácia pretrváva: Obec varuje pred medveďom, pohybuje sa neďaleko ihriska

(Zdroj: Getty Images)

ROSINA - Obrovský strach prežívajú obyvatelia obce Rosina v okrese Žilina, kde stále platí mimoriadna situácia spojená s výskytom medveďov. Neďaleko futbalového ihriska bol spozorovaný medveď. Obec vyzýva na opatrnosť.

Obec v okrese Žilina Rosina upozorňuje svojich obyvateľov na výskyt medveďa hnedého. Pohybovať sa mal neďaleko rodinných domov v blízkosti futbalového ihriska. "Upozorňujeme vás, že ráno 27.06.2024 bol spozorovaný medveď v lokalite Bračkovec, t.j. za záhradami rodinných domov za futbalovým ihriskom. Výskyt medveďa bol nahlásený Poľovníckemu združeniu Vrchy a Polícii SR," informovali o tom na sociálnej sieti.

archívne video

Medveď v obci Horná Mičiná (Zdroj: Facebook/Obec Horná Mičiná)

Situácia s medveďmi je v Žilinskom samosprávnom kraji skutočne zlá. Koncom marca žilinský okresný úrad kvôli zvýšenému výskytu tohto zvieraťa vyhlásil mimoriadnu situáciu. Čoraz častejšie sa totiž približujú k ľudským obydliam a strácajú plachosť. Mimoriadnu situáciu vyhlásili v Žilinskom samosprávnom kraji aj v okresoch Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok a Liptovský Mikuláš.

 

Vážení spoluobčania, upozorňujeme vás, že ráno 27.06.2024 bol spozorovaný medveď v lokalite Bračkovec, t.j. za...

Posted by Obec Rosina on Tuesday, July 2, 2024

"V prípade spozorovania medveďa v intraviláne obce kontaktujte tiesňovú linku 158 alebo 112, prípadne volajte na číslo +421 910 658 615 – Zásahový tím medveďa hnedého západ. V záujme vlastného bezpečia zvýšte opatrnosť v uvedenej lokalite," dodala obec Rosina.

 

Viac o téme: MedveďŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu