Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Chaos na letisku: Desiatkam letov hrozí výrazné meškanie alebo úplné zrušenie, hlásia rozsiahly výpadok elektriny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Rozsiahly výpadok elektriny v noci na nedeľu narušil prevádzku letiska v britskom meste Manchester. Značnému počtu letov preto hrozí výrazné meškanie alebo úplné zrušenie. Informuje stanica SkyNews.

Prerušenie prívodu elektrickej energie v okolitej oblasti nastalo približne o 01.30 miestneho času a ovplyvnilo chod letiska a aj niekoľko ďalších budov vrátane logistických firiem. Dodávky elektriny odvtedy obnovili, ale výpadok bude mať vplyv na služby počas celej nedele.

archívne video

Súčasťou bratislavského letiska sú aj letecké opravovne (Zdroj: TASR)

Cestujúcim, ktorí majú odlietať z dvoch hlavných terminálov, odporučili, aby pred príchodom na letisko kontaktovali svoje letecké spoločnosti. Podľa stanice BBC bolo niekoľko letov už zrušených. Zábery z letiska ukazovali obrovské rady ľudí, ktorí tam v nedeľu ráno čakali. Pasažieri sa na sociálnych sieťach sťažovali na "chaos" a nedostatočnú komunikáciu zo strany personálu. Manchesterské letisko je tretie najvyťaženejšie v Spojenom kráľovstve.

Lety z terminálu číslo 1 a 2 boli úplne zrušené

Lety z terminálu číslo 1 a 2 boli úplne zrušené, uviedlo v rannom vyhlásení letisko. Ľudí zároveň požiadalo, aby až do odvolania z tohto letiska necestovali. Pasažierov z terminálu 3 upozornili, že ich lety môžu meškať. Niektorých cestujúcich presmerovali na iné letiská, píše DPA.

Na fotografiách, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, bolo vidieť dlhé rady a preplnené letiskové haly. "Ospravedlňujeme sa za všetky vzniknuté nepríjemnosti a pokúšame sa navrátiť normálnu prevádzku čo možno najrýchlejšie," dodalo vo vyhlásení letisko v Manchestri.

Viac o téme: LietadloLetiskoManchesterZrušenieProblémMeškanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu