Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

Kontroverzný raper Kanye West pricestoval do Moskvy: Pridá sa k Segalovi a Depardieumu a stretne sa s Putinom?

Raper Kanye West Zobraziť galériu (3)
Raper Kanye West (Zdroj: TASR/AP/Evan Agostini)

MOSKVA - Kontroverzný americký raper Kanye West (47), ktorý v minulosti pobúril verejnosť antisemitskými vyhláseniami a uctievaním Hitlera, pristál v nedeľu v Moskve. Hudobná superstar má sympatie aj ku kremeľskému vládcovi Vladimirovi Putinovi (71).

West sa ale s Putinom v Rusku zrejme stretnúť nechce – podľa správ miestnych médií je v hlavnom meste na súkromnej návšteve. Štátna tlačová agentúra Tass v nedeľu citovala producentku Janu Rudkovskú: „Kanye West je v Moskve! To je skvelá správa, je v srdci hlavného mesta.“

Bývalá ruská prezidentská kandidátka Xenia Sobčaková zverejnila na Telegrame krátke video, ktoré podľa nej ukazuje amerického rappera pri pohľade na Červené námestie zo strechy známeho nákupného centra Gum. Podľa Sobčakovej je West v Moskve, aby oslávil 40. narodeniny svojho priateľa Gošu Rubčinského, obľúbeného ruského módneho návrhára.

Kontroverzný raper Kanye West
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: X)

Pred hotelom Four Seasons (nachádza sa neďaleko Kremľa a Červeného námestia) zišlo asi sto ľudí, aby videli Westa na vlastné oči. Jeden z fanúšikov povedal: "Každý čaká na Kanye Westa a každý dúfa, že dostane selfie alebo autogramy." Pre neho je raper "legendou".

Pre svoje antisemitistické škandály a bizarné nacistické vyhlásenia sa Kanye West v posledných rokoch stal outsiderom v obchodnom biznise. V rozhovore s odsúdeným konšpiračným teoretikom Alexom Jonesom okrem iného povedal: „Nepáči sa mi slovo 'zlo' v súvislosti s nacistami. Milujem Židov, ale milujem aj nacistov."

Nemecký gigant so športovým tovarom Adidas a módne spoločnosti ako Gap a Balenciaga po niekoľkých incidentoch rýchlo ukončili spoluprácu s hviezdnym raperom.

Od začiatku ruskej útočnej vojny na Ukrajine neboli v Rusku takmer žiadne vystúpenia západných umelcov. Správy o Westovej návšteve Ruska teraz živia klebety o koncerte amerického rappera v Moskve.

Kontroverzný raper Kanye West
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Telegram, screenshot)

Štadión Lužniki, o ktorom sa hovorilo, že je miestom konania, však pre štátne médiá uviedol, že o tejto záležitosti nemá žiadne informácie.

V minulosti sa sympatiami k Rusku a Vladimirovi Putinovi netajil ani francúzsky herec Gérard Depardieu. Z rúk šéfa Kremľa si dokonca prevzal aj ruský pas.

Americká hviezda akčných filmov Steven Seagal zas dostal od Vladimira Putina Rád priateľstva za veľký prínos k rozvoju medzinárodnej kultúrnej a humanitárnej spolupráce.

Viac o téme: MoskvaKanye West
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu