Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Na letisku v Naí Dillí sa zrútila časť strechy, zomrel jeden človek

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAÍ DILLÍ - Na budove nedávne zrekonštruovaného terminálu hlavného medzinárodného letiska v indickom Naí Dillí sa v piatok ráno zrútila časť strechy. Incident si vyžiadal život jedného človeka a ôsmich zranených, uviedli záchranári. Informujeme na základe správy agentúry AFP.

"V dôsledku silného dažďa od skorého rána sa zrútila časť prístrešku... Záchranári poskytujú všetku potrebnú pomoc a medicínsku pomoc postihnutým osobám," uviedli letiskové úrady. Strecha letiska sa podľa nich zrútila okolo 5.00 h ráno miestneho času. Na záberoch z letiska Indiry Gándhiovej vidieť poškodené autá privalené veľkými oceľovými nosníkmi pred budovou terminálu. Zrútila sa totiž aj časť strechy, ktorá zakrýva vonkajší priestor.

Všetko naplánované lety z tohto terminálu sú v súčasnosti zrušené

Terminál 1 je vyhradený pre vnútroštátne lety pričom letisko oznámilo, že všetko naplánované lety z tohto terminálu sú v súčasnosti zrušené. Letecká prevádza na ostatných termináloch však prerušená nebola. Rekonštrukcia Terminálu 1 bola jedným z niekoľkých infraštruktúrnych projektov, ktorých dokončenie v marci krátko pred voľbami slávnostne odprezentoval indický premiér Naréndra Módí, všíma si AFP. Naí Dillí v posledných dňoch bičujú silné dažde počas každoročného monzúnového obdobia.

Viac o téme: LetiskoObeťZrútenieIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu