Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Szijjártó o represívnych clách Európskej únie na čínske elektromobily: Maďarsko to odmieta

Péter Szijjártó
Péter Szijjártó (Zdroj: SITA/AP/Denes Erdos)

BUDAPEŠŤ - Maďarsko je proti represívnym clám Európskej únie na čínske elektromobily a podporuje čínsko-brazílsky mierový plán v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Podľa servera atv.hu to uviedol v pondelok večer miestneho času v New Yorku šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó po schôdzke so šéfom čínskej diplomacie Wang Im, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Maďarský minister, ktorý pricestoval na 79. zasadnutie Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov (OSN), spresnil, že s čínskym náprotivkom diskutovali o implementácii májových vzájomných dohôd, o rozvoji európsko-čínskych vzťahov a o globálnych politických krokoch, ktoré treba podniknúť v záujme dosiahnutia mieru.

"Maďarsko je dobrým príkladom toho, ako môže civilizovaná spolupráca medzi Východom a Západom priniesť vážne ekonomické výhody. Myslím si, že ak chceme zlepšiť dramaticky sa zhoršujúcu konkurencieschopnosť Európskej únie, nie je možné to robiť tak, že Čínu vnímame ako rivala a ideme do konfrontácie s ňou namiesto toho, aby sme s Pekingom budovali spoluprácu," podčiarkol Szijjártó.

Viac o téme: Európska úniaPéter SzjjártóRepresívne cláElektormobily
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu