Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

MIMORIADNA situácia v Dubnici nad Váhom: VIDEO Vo fabrike s kyselinou horí! Ľudia, nevychádzajte von

AKTUALIZOVANÉ
(Zdroj: FB/I love Dubnica)

DUBNICA NAD VÁHOM - Hrôzostrašný požiar zachvátil priemyselný areál Závodu ťažkého strojárstva (ZŤS) v Dubnici nad Váhom. Mesto o tom informovalo na sociálnej sieti.

17:20 Požiar výrobnej haly spoločnosti Ribe Slovakia v priemyselnom areáli Závodov ťažkého strojárstva (ZŤS) v Dubnici nad Váhom už hasiči lokalizovali, aktuálne ochladzujú technologické zariadenia. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Masívny požiar zachvátil priestory spoločnosti Ribe Slovakia, kde má podľa mesta horieť kyselina. "Prosíme obyvateľov, aby sa nezdržiavali na otvorenom priestranstve a nevetrali," vyzvalo mesto občanov.

Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík informoval, že požiar ohlásili krátko po 12:30 vo výrobnej hale v Dubnici nad Váhom. Išlo o požiar nádrže s kyselinou chlorovodíkovou. "Budova má rozmery približne 150 x 30 metrov, požiar vznikol vo výrobnej hale, následne sa rozšíril aj na administratívne priestory nad výrobnou halou a následne aj na strechu," doplnil Petrík.

Na mieste zasahuje 25 profesionálnych hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice, na monitoring vyslali aj hasičov zo záchrannej brigády. Na mieste je takisto kontrolné chemické laboratórium monitorujúce kvalitu ovzdušia, priestor z výšky monitorujú hasiči aj dronom. Sú tam aj cisterny, ekologické vozidlo, sanitka. Takisto 20 dobrovoľných hasičov z Trenčianskej Teplej, Ilavy a z Bolešova. "V čase udalosti bolo v budove 33 zamestnancov, všetci budovu opustili ešte pred príchodom hasičov, podľa informácií o 14.00 h nikto neutrpel zranenie," uviedol hovorca. 

Viac o téme: FabrikaMestoDubnica nad VáhomKyselina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu