Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Fico reaguje na vojnu v koalícii: PRVÉ slová o konflikte Dankovej SNS a Hlasu! V každej rodine sú hádky, odkázal

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Zatiaľ, čo si predseda SNS Andrej Danko a ministri strany Hlas-SD cez média vymieňali ostré odkazy a vzájomne sa osočovali, premiér Robert Fico zostával ticho. Hoci situáciu okomentoval z USA aj prezident Peter Pellegrini, šéf vlády sa k vojne vo vlastnej koalícii verejne nevyjadroval. Urobil tak až teraz. Stručne a bez väčšieho záujmu.

Andrej Danko počas víkendu verejne skritizoval niekoľko ministrov strany Hlas-SD. S ministrom práce Erikom Tomášom zvádza slovnú prestrelku týkajúcu sa zrušenia rodičovského dôchodku a vyplácania toho 13-teho, výhrady mal aj voči práci ministerky hospodárstva Denisy Sakovej, no snáď najväčší problém je pre neho šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková.

Robert Fico sa vyjadruje po stretnutí s opozičnými lídrami ku konsolidácii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ako Dolinková, tak aj Tomáš sa voči Dankovej kritike ostro ohradili, zastal sa ich aj šéf strany a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. V pondelok zo zámoria sa netradične k situácii v koalícii vyjadril aj prezident Peter Pellegrini. Robert Fico však zostával ticho. Jeho zaangažovania sa dokonca dožadoval už aj sám Danko. Ten v pondelok v súvislosti so Zuzanou Dolinkovou uviedol, že jej koniec môže žiadať iba premiér. Rovnako tak sa však na Fica obrátil aj minister práce Erik Tomáš, ktorý vyhlásil, že kľúč na upokojenie situácie v koalícii má v rukách práve on.

Robert Fico sa k problémom v koalícii vyjadril až po dnešnom stretnutí s lídrami opozičných strán PS a KDH, keď stručne reagoval na novinársku otázku. „V každej rodine sú hádky, ale každý má rád každého,“ povedal Fico. Tieto „veci“ označil za nepodstatné a tému tým uzavrel.

Viac o téme: PremiérKoalíciaKonflikt Robert FicoSNSAndrej DankoHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu