Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Trumpov volebný štáb použil v kampani fotografiu Gruzínska miesto Georgie

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Matt Slocum)

WASHINGTON - Predvolebný štáb republikána Donalda Trumpa spustil novú fázu predvolebnej kampane pre štát Georgia. Ako ilustračné snímky v nej pritom použil zábery z Gruzínska, ktorého názov v angličtine je totožný s americkou Georgiou. Napísal o tom v utorok denník The Telegraph.

Reklamná kampaň v Georgii sa začala minulý víkend. Je zameraná na miestnych republikánov, ktorých nabáda zaregistrovať sa ako voliči, aby mohli podporiť Trumpa a prispieť k naplneniu jeho sľubov: "zastaviť infláciu, ochrániť hranice, znížiť dane a urobiť Ameriku opäť veľkou!"

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Túto výzvu dopĺňa fotografia idylickej krajiny so zvlnenými horami, ktoré miznú v oblakoch. Použitá fotografia sa nachádza v databáze Shutterstock. Na popise k fotografii sa uvádza, že ide o región Horná Svanetia na severozápade Gruzínska v pohorí Kaukaz.

Rovnaký obrázok je na webovej stránke ministerstva zahraničných vecí USA, kde sa občanom USA poskytujú rady pred cestou do tejto euroázijskej krajiny.

Georgia je jedným zo siedmich štátov americkej Únie, ktoré by mohli byť pre nadchádzajúce prezidentské voľby rozhodujúce. Najnovšie údaje z prieskumov ukazujú, že Trump tam má tesný náskok pred kandidátkou Demokratickej strany Kamalou Harrisovou.

Prieskumy denníka The New York Times a inštitútu pri univerzite Siena College uvádzajú, že bývalý prezident v nich získal v Georgii 49 percent hlasov – štyri percentuálne body pred Harrisovou so 45 percentami.

Viac o téme: Donald TrumpGeorgiaGruzínskoVolebný štáb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu