Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Zelenskyj si želá víťazstvo demokratov, naznačuje to Donald Trump

Volodymyr Zelenskyj
Volodymyr Zelenskyj (Zdroj: TASR/Jacob King/Pool Photo via AP)

WASHINGTON - Republikánsky kandidát v amerických prezidentských voľbách Donald Trump v pondelok naznačil, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si želá vo voľbách v USA víťazstvo demokratickej kandidátky Kamaly Harrisovej. Informuje o tom správa z agentúry Reuters.

Trump tiež vyhlásil, že ak vyhrá voľby on, ihneď zavolá ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi a Zelenskému. Podľa jeho slov by ich vyzval, aby dosiahli dohodu o ukončení vojny na Ukrajine. Ukrajinského prezidenta označil aj za najlepšieho obchodníka v histórii. "Zakaždým, keď príde do krajiny, odchádza so 60 miliardami dolárov," pokračoval Trump na predvolebnom mítingu v Pensylvánii.

archívne video

Vyhlásenie oficiálnych výsledkov eurovolieb 2024 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Zelenskyj a Harrisovej volebný tím na Trumpove vyjadrenia bezprostredne nereagovali, pričom bývalý americký prezident neuviedol žiadne podrobnosti o svojom mierovom pláne.

Republikánsky kandidát často označuje americkú pomoc Ukrajine za plytvanie peniazmi. Zelenskyj predtým v jednom z rozhovorov povedal, že nedokáže predpovedať, čo by Trump urobil, ak by v novembri prezidentské voľby vyhral. Dúfa však, že republikán by pokračoval vo vojenskej podpore USA pre Ukrajinu.

Viac o téme: USADonald TrumpUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu