Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Rusko a Čína začali spoločné vojenské cvičenie v Ochotskom mori

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Profimedia)

MOSKVA - Vojenské lode ruskej Tichooceánskej flotily a čínskeho námorníctva vplávali do Ochotského mora v rámci spoločného vojenského cvičenia. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovala ruská agentúra Interfax s odvolaním sa na tlačovú správu ruskej flotily.

"Počas morskej plavby oddiel plnil úlohy spoločného manévrovania, zásahy proti lodiam potenciálneho nepriateľa bez posádky, vykonávanie prieskumu a monitorovanie situácie na hladine za účasti palubných vrtuľníkov," píše Interfax s odvolaním sa na tlačovú správu.

archívne video

V centre výcviku Lešť sa koná najväčšie medzinárodné vojenské cvičenie SLOVENSKÝ ŠTÍT 2023 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Rusko v sobotu informovalo o začatí spoločného námorného cvičenia s Čínou za využitia protilietadlových a protiponorkových zbraní. Medzi loďami, ktoré sa cvičenia zúčastňujú, sú ruské veľké protiponorkové torpédoborce Admirál Pantelajev a Admirál Tribuc a korvety MPK-82 a MPK-107. Čínu zastupujú torpédoborce Si-ning a Wu-si, fregata Lin-i a integrovaná zásobovacia loď Taiwan-chu.

"(Lode) budú vykonávať delostreleckú paľbu a používať systém protiponorkových a protilietadlových zbraní v rámci jednotného plánu," uvádza Interfax. Ochotské more v západnej oblasti Tichého oceánu sa rozkladá medzi ruským polostrovom Kamčatka na východe, Kurilskými ostrovmi na juhovýchode a japonským ostrovom Hokkaidó na juhu.

Viac o téme: Vojenské cvičenieRuskoČínaOchotské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu