Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Obrovská tragédia na východe: Malé dieťa sa na bicykli zrazilo s autom! Zasahoval vrtuľník, chlapček neprežil

Maloletý cyklista neprežil zrážku s autom Zobraziť galériu (2)
Maloletý cyklista neprežil zrážku s autom (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

NOVÁČANY - Obrovská tragédia sa stala na východe Slovenska v obci Nováčany v okrese Košice - okolie. Vodička osobného auta zrazila chlapca na bicykli. Ten zraneniam na mieste podľahol.

Policajti včera krátko po 16-tej hodine zasahovali pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Nováčany v okrese Košice - okolie. Podľa doteraz zistených informácií mala vodička viesť osobné motorové vozidlo značky Kia po ceste v obci Nováčany v smere od obce Rudní. Na križovatke však prišlo k hrôzostrašnej dopravnej nehode.

archívne video

Kolobežkár nedobrzdil a takmer skončil v kufri auta (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

"Z doposiaľ nezistených príčin na križovatke cesty s miestnou komunikáciou, nachádzajúcou sa pri obecnom úrade, došlo k zrážke prednej časti vozidla a maloletého cyklistu. Ten pravdepodobne pri prejazde križovatky nerešpektoval pokyn vyplývajúci z dopravnej značky „daj prednosť v jazde“," poznamenala košická polícia.

Malý chlapec po zrážke spadol na chodník vedľa cesty. Okamžite k nemu bola privolaná rýchla zdravotná pomoc ako aj leteckí záchranári, ktorí sa chlapcovi snažili pomôcť. Na mieste ho oživovali niekoľko desiatok minút avšak, žiaľ, neúspešne. Chlapec zraneniam napokon podľahol.ň

Maloletý cyklista neprežil zrážku s autom
Zobraziť galériu (2)
Maloletý cyklista neprežil zrážku s autom  (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Vodička osobného motorového vozidla bola na mieste podrobená dychovej skúške, jej výsledok prítomnosť alkoholu v jej dychu nepotvrdil. Na zistenie prítomnosti prípadných iných návykových látok jej bol v nemocnici odobratý biologický materiál," poznamenala košická polícia.

V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Akou mierou zavinenia prispeli účastníci dopravnej nehody k jej vzniku, prípadne či a ako sa tejto nehode dalo zabrániť, je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac o téme: NehodaTragédiaKošiceChlapecNováčany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu