Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Muž Andrey Vadkerti sedí v base: AHA, čo stihol na slobode! Syn sa mu poďakuje

Andrea Vadkerti s manželom Rastislavom Vasilišinom a synom Philip Ernestom
Andrea Vadkerti s manželom Rastislavom Vasilišinom a synom Philip Ernestom (Zdroj: archív AV)

BRATISLAVA - Andrea Vadkerti niekoľko mesiacov po tom, čo sa zúčastnila oslavy okrúhlych narodenín svojej bývalej kolegyne a kamarátky Karin Majtánovej, oslavovala 50. narodeniny aj ona sama. Pri tejto príležitosti zorganizovala veľkú oslavu, na ktorej však chýbal jej manžel.


Andrea Vadkerti prežíva krušné chvíle. Na jej manžela Rastislava Vasilišina bol vydaný európsky zatykač a následne bol vydaný do Poľska, kde sedí vo väzení už od 9. apríla. Dôvodom má byť majetková trestná činnosť a ďalšie prečiny spojené s nákupom elektrickej energie.
Spolu majú tri deti. Dcéra je už dospelá, starší syn má 17 a najmladší syn má 7 rokov. V moderátorských stopách svojej mamy však zrejme nepôjdu. „Ony moje šľapaje ani veľmi nepoznajú, pretože sme odišli zo Slovenska, keď boli veľmi malé… ani neviem, či videli nejakú reláciu so mnou. Možno tie, ktoré sa opakovali na treťom okruhu, ale myslím si, že ani nie…“, vraví exmoderátorka s tým, že o tom, že „tvoja mami je celebrita“ skôr jej deťom hovoria spolužiaci. A čo sa týka moderátorskej kariéry, Andrea tvrdí, že jej deti sa neradi predvádzajú. „Z troch detí mám dvoch introvertov určite, jedného extroverta“.

Galéria: Andrea Vadkerti
Andrea s rodinou žije v Nice a je pravdepodobné, že aj jej deti zakotvia vo svete: „Majú radi Slovensko a majú tu zvyšok rodiny, ale ich spôsob uvažovania, ich očakávania toho, čo by chceli v živote dosiahnuť, je mimo tejto krajiny“. Dcéra bude študovať na univerzite v New Yorku financie a právo a s najväčšou pravdepodobnosťou tam po siedmich rokoch štúdia aj ostane. „Ja už sa tak nejak materinsky zmierujem s ideou, že ona bude v Amerike“, zatiaľ čo druhý syn je viac proeurópsky. Každopádne Andrea tvrdí, že jej deti majú otvorené mysle a na Slovensku často vidia aj veci, ktoré už ona sama nevníma. Staršie deti vedia plynule po Slovensky, pre najmladšieho však slovenčina nie je materinská reč: „Narodil sa v Singapure a môj manžel sa rozhodol s ním od narodenia hovoriť po anglicky, má z nás najčistejší americký prízvuk a je fenomenálny, a slovenčinu láme ako sa mu zadarí…“ Po slovensky s ním hovorí len Andrea a rodina, takže základnú znalosť predsalen má. Čo ale napokon bude po nepríjemnej situácii so zadržaním Andreinho manžela, ukáže až čas...

Muž Andrey Vadkerti sedí v base: AHA, čo stihol na slobode! Syn sa mu poďakuje (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Rastislav Vasilišin pracoval pre viacero veľkých nadnárodných spoločností a riadil aj niekoľko vlastných firiem. „Je to celé zahmlené, podozrivé a neštandardné. Rýchlosť rozhodnutia najvyššieho súdu o našej sťažnosti a rýchlosť vydania klienta poľským orgánom je absolútne neštandardná. Nebol mu vôbec sprístupnený spis poľskou stranou, okrem európskeho zatýkacieho rozkazu - tým je porušený čl. 6 dohovoru. Táto vec bola skončená v Poľsku pred daňovým orgánom, a to má za následok prekážku rozhodnutej veci. Máme zato, že ide o politický proces,“ dodal právnik. Andrea Vadkerti manželove obchodné spory nekomentuje.

Viac o téme: Andrea VadkertiDeti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu