Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Legenda Jožo Ráž o synovi ministrovi a politike: Poznám jeho názory, ale…

Elán
Elán (Zdroj: Elán)

BRATISLAVA - Legendárna skupina Elán je na hudobnej scéne už viac ako päťdesiat rokov a za ten čas má na konte množstvo hitov, ktoré milujú celé generácie. Ani po tisíckach koncertov a nových skladieb ich hudba neprestáva baviť a stále pri nej pociťujú také isté vzrušenie.

Ruka v ruke s tým však ide istý pocit slobody a pocitu, že si môžu dovoliť naozaj všetko, vnímajú to tak aj členovia kapely? „Takto vám poviem, všetci ľudia očakávajú od mňa aby som sa vyjadril k situácií, v akej žjeme v tejto krajine a ja mlčím. Lebo keby som povedal svoj názor, tak ma zavrú“, neostáva svojej otvorenosti nič dlžný líder Elánu Jožo Ráž. V otázke, či predsalen po všetkých tých úspechoch nemajú takzvané hviezdne maniére, však majú obaja jasno. „Nevyžadujeme nič zásadné, ja žiadne maniére nemám. Ale mám rád, keď je pre nás nachystaná whiskey. Svoj deň nezačínam s whiskey, deň končím s whiskey, ale jeden panák pred koncertom si musím dať, aby som sa uvoľnil“, odhaľuje svoj rituál Ráž a jeho dlhoročný spoluhráč a priateľ Jano Baláž len so smiechom dodáva: „Tiež pijem whiskey, je to taká davová psychóza“.

Ráž s Balážom však nie sú len hudobnými legendami, ale aj otcami a tak sme boli zvedaví, ako ich deti vnímajú ošiaľ spojený s kapelou Elán. „Ja mám s mojimi chlapcami výborný vzťah, rešpektujeme sa, uznávame sa, ale nevnucujeme si svoje názory.“ Ráž je však otcom dospelých synov, ktorí v období najväčšej slávy Elánu pocítili popularitu známeho otca. „Jasné, počúvajú naše pesničky, spievajú si ich, hrajú, ale oni nie sú blázni z toho, že som slávny spevák, majú svoj vlastný život a kariéru, starajú sa o seba. Im to nikdy moc nelichotilo, lebo to bolo dosť otravné ako sa všetci k tomu utiekali, že vy ste Rážovi synovia, tak zaplaťte, bavte a tak ďalej. Takže asi z toho neboli moc nadšení,“ prekvapuje svojimi slovami Ráž.

Ten je dnes na svojich synov patrične hrdý. „Jasné, jeden je minister a druhý zmrzlinár, bomba“, prezrádza v Ráž, ktorý však medzi seba a synov politiku nepletie. 

A ako je na tom so svojimi deťmi Baláž, ktorý má okrem dvoch dospelých detí aj dvoch tínedžerov? „Ja nemám ministra“, smeje sa hudobník a vo svojich slovách pokračuje: „Ja mám dve generácie detí, jedni sú dospelí, druhí sú v tínedžerskom veku a vedia kto som, prečo som, ale že by boli utrhnutí z toho, to nie. Tí starší sú už dospelí a starajú sa o svoje veci a tak je to v poriadku, je to tak ako to má byť“. Otázkou však ostáva, či v rodine hudobníkov vyrastá konkurencia a niekto z ich potomkov pôjde v umeleckých šľapajách slávnych otcov. Reakcia Joža Ráža vás však zaručene prekvapí!

Legenda Jožo Ráž o synovi ministrovi a politike: Poznám jeho názory, ale… (Zdroj: NL/TH)

Viac o téme: ElánJožo RážJán Baláž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu