Streda9. október 2024, meniny má Dionýz, zajtra Slavomíra

Kamila Šaška čaká ťažký rezort: Podľa PS bude najdôležitejšia podpora zo strany premiéra

Oskar Dvořák Zobraziť galériu (2)
Oskar Dvořák (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Pre nového ministra zdravotníctva bude podľa opozičného poslanca Národnej rady SR Oskara Dvořáka (PS) najdôležitejšie získať podporu premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Uviedol to v reakcii na návrh na vymenovanie Kamila Šaška za člena vlády s poverením riadiť rezort zdravotníctva. Podotkol, že ho čaká ťažký rezort a bez podpory predsedu vlády nedokáže zrealizovať opatrenia, ktoré zdravotníctvo potrebuje.

archívne video

Stretnutie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej a prezidenta SR Petra Pellegriniho (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Nového ministra zdravotníctva Kamila Šaška čaká náročný rezort, množstvo problémov a chaos, ktorý po sebe ministerka Dolinková zanechala. Rastúce poplatky, kolabujúce ambulancie, tisícky chýbajúcich sestier alebo rozpadajúce sa nemocnice si vyžadujú jeho okamžitú pozornosť. (...) Bez toho, aby sa zo zdravotníctva stala premiérska téma, sa ťažké, ale potrebné riešenia pre naše zdravotníctvo nedajú zrealizovať," uviedol Dvořák.

Kamila Šaška čaká ťažký
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Premiér po konzultáciách s predsedom koaličného Hlasu-SD Matúšom Šutajom Eštokom v stredu podal prezidentovi Petrovi Pellegrinimu návrh na vymenovanie Šaška za člena vlády s poverením riadiť rezort zdravotníctva. Šaško pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva, vláda ho z tejto pozície v stredu odvolala. Šéf Hlasu-SD poukázal na ekonomické a manažérske vzdelanie Šaška.

Odchádzajúca ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) doručila svoju demisiu prezidentovi v utorok (8. 10.). Hlava štátu ju hneď neprijala. Avizovala, že tak urobí v momente, keď od predsedu vlády dostane návrh na jej nástupcu.

Viac o téme: Robert FicoMinisterstvo zdravotníctvaProgresívne SlovenskoOskar DvořákKamil Šaško
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu