Štvrtok10. október 2024, meniny má Slavomíra, zajtra Valentína

Dráma v dovolenkovom raji: Barman urobil príšernú chybu! Päť ľudí skončilo v nemocnici vo vážnom stave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

IRAKLIO - K dramatickému omylu došlo pred pár dňami v jednej z obľúbených dovolenkových destinácií slovenských turistov. Na Kréte barman pomiešal fľaše a namiesto obľúbeného alkoholu pridával turistom do nápojov žieravinu. Päť ľudí bolo vo vážnom stave prevezených do nemocníc.

Incident sa odohral v jednom z hotelových barov na Kréte. Večer sa niekoľko hostí ubytovaných v hoteli rozhodlo pripiť si.

archívne video

Slovenskí záchranári uviazli v kolóne. Nemohli zapnúť majáky ani sirénu

Obľúbený miestny alkohol si objednalo päť ľudí, dvaja Briti, dvaja Nemci a Holanďan. Keď sa napili, začala sa nočná mora. Okamžite sa začali dusiť a prosiť o pomoc. Personál, ktorý videl, že niečo nie je v poriadku, zavolal záchranku.

Turistov previezli do nemocníc. Tam sa ukázalo, že majú vážne popálené pažeráky, zranenia im spôsobila žieravá kvapalina. Zranených umiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti. Stav dvoch z nich je veľmi vážny. Vyžadovali intubáciu, ktorá zahŕňa umiestnenie plastovej trubice do priedušnice na otvorenie dýchacích ciest.

Prípad vyšetrovala polícia. Vysvetlila, že problém bol spôsobený nápojom, ktorý skonzumovali. Barman im nalieval alkohol z fľaše s etiketou značkového likéru. Ako sa však zistilo, fľaša neobsahovala to, čo tam malo byť. Namiesto alkoholu tam niekto nalial silne žieravý čistiaci prostriedok. Policajti zadržali manažéra reštaurácie a barmana. Reštaurácia bola zatvorená. Vyšetruje sa, či išlo o úmysel alebo náhodu.
 

Viac o téme: AlkoholŽieravinaKréta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu