Streda9. október 2024, meniny má Dionýz, zajtra Slavomíra

SaS vyzýva prezidenta, aby Kamila Šaška nevymenoval za ministra zdravotníctva

Branislav Gröhling Zobraziť galériu (3)
Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Navrhnúť Kamila Šaška na post ministra zdravotníctva je podľa opozičnej strany SaS absolútne nepochopenie problémov, ktorým čelí zdravotníctvo na Slovensku. Strana to uviedla v stanovisku, ktoré TASR zaslal hovorca Ondrej Šprlák. SaS vyzýva prezidenta SR Petra Pellegriniho, aby Šaška do funkcie nevymenoval.

archívne video

Tlačová konferencia strany SaS ku schváleným konsolidačným opatreniam (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Strana Hlas hazarduje so zdravotníctvom. S celou odbornou verejnosťou sme požadovali, aby rezort zdravotníctva riadil skúsený manažér, ktorý pozná sektor, rozumie potrebám pacientov a lekárov a kľúčoví hráči ho budú rešpektovať. Bohužiaľ, pri Kamilovi Šaškovi sa udeje presný opak. Nespokojnosť nebude už len na strane lekárov a zdravotných sestier, ale aj na strane pacientov. Ak prezidentovi Petrovi Pellegrinimu záleží na zdravotníctve na Slovensku, tak Kamila Šaška za ministra nevymenuje," uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

Branislav Gröhling
Zobraziť galériu (3)
Branislav Gröhling  (Zdroj: Topky/Jan Zemiar)

Poslanec Národnej rady SR za SaS Tomáš Szalay upozornil, že Šaško je veľkou neznámou pre celý zdravotnícky sektor. "Nemá žiadne skúsenosti a ani autoritu. Ako bude chcieť spraviť nepopulárne kroky, ktoré sú momentálne v zdravotníctve tak potrebné?" pýta sa. "Volali sme po odbornej a rešpektovanej zmene, prichádza však ďalšia politická nominácia. Kolaps v zdravotníctve je o krok bližšie," doplnil Szalay.

Kamil Šaško, štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR
Zobraziť galériu (3)
Kamil Šaško, štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Predseda strany Hlas-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok navrhol premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) na pozíciu ministra zdravotníctva Kamila Šaška. V súčasnosti pôsobí Šaško ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva. Šéf Hlasu-SD poukázal na ekonomické a manažérske vzdelanie Šaška. Do funkcie podľa Šutaja Eštoka prinesie kombináciu strategického myslenia a praktických zručností.

Viac o téme: SaSPeter PellegriniMinisterstvo zdravotníctvaKamil Šaško
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu