Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Alkohol a drogy za volantom: Polícia zadržala viacerých vodičov v Nitrianskom kraji

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

NITRA - Policajti v Nitrianskom kraji odhalili počas víkendu dvoch vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu a troch pod vplyvom drog. Jeden z nich spôsobil dopravnú nehodu, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Na ceste medzi obcami Jacovce - Prašice v okrese Topoľčany 33-ročný vodič vozidla Audi A5 pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky. V zákrute zišiel z cesty a narazil do dopravného značenia. V jazde pokračoval ďalej. Najskôr narazil do ďalšieho dopravného značenia, po ďalšom prejdenom úseku zastavil s vozidlom v protisvahu. Dychová skúška na alkohol potvrdila 2,27 promile.

archívne video

Vodiči nákladných áut na hraniciach nafúkali (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

V Bátorových Kosihách policajti kontrolovali 26-ročného vodiča motocyklu Honda 600. Dychovou skúškou bola zistená prítomnosť alkoholu v hodnote 1,38 promile. Vodič vozidla Audi RS3 bol v Nitre podrobený dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Orientačným toxikologickým vyšetrením však bola zistená prítomnosť omamných a psychotropných látok.

Alkohol a drogy za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Policajti kontrolovali v Nitre aj 24-ročného vodiča vozidla BMW. Dychová skúška požitie alkoholu nepotvrdila, výsledok orientačného testu na omamné a psychotropné látky však bol pozitívny. Rovnako dopadol aj 44-ročný vodič vozidla Volvo XC60 vo Veľkom Lapáši v okrese Nitra. Vodiči jazdiaci pod vplyvom alkoholu skončili v policajnej cele. Teraz čelia obvineniu pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, potvrdila polícia.

Viac o téme: AlkoholVíkendVodičiPolícia NitraDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu