Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

FOTO Slovák vo Viedni znásilnil a chladnokrvne zavraždil ženu: Je na úteku! Polícia vypísala odmenu

(Zdroj: Getty Images, Twitter)

VIEDEŇ - Ohavný čin sa mal stať začiatkom septembra vo Viedni. Slovák tam mal sexuálne zneužiť a chladnokrvne zavraždiť 91-ročnú ženu. Muž je na úteku. Polícia po ňom pátra, za informácie vedúce k jeho dolapeniu vypísali odmenu.

Úbohú ženu našla polícia mŕtvu 4-septembra v jej záhradnom domčeku vo viedenskej štvrti Floridsdorf. Kedy presne zomrela však nie je jasné. Podľa portálu novinky.cz ju našli ležať v posteli a na hlave mala stopy silných úderov. Kriminálni vyšetrovatelia od začiatku pracovali s verziou, že jej smrť nastala cudzím zavinením, čo preukázala aj pitva.

Páchateľ mal najprv svoju obeť sexuálne znásilniť a následne ju chladnokrvne umlátiť na smrť bližšie nešpecifikovaným tupým predmetom. Zo začiatku nebolo jasné, kto mohol tento ohavný čin spáchať. Až neskôr sa vyšetrovateľom podarilo nájsť podozrivého, a to vďaka testu DNA.

Mužom podozrivým z vraždy ženy je 52-ročný Slovák. Hľadaný má asi 160cm, statnú postavu, holú hlavu a hovorí po slovensky, maďarsky ale taktiež lámanou nemčinou. Na ľavej ruke má vytetované bodky a na ľavom predlaktí motív nejakej rastliny. Páchateľ sa mal do záhradného domčeka vlámať oknom. Žena na mieste vraždy nemala podľa príbuzných žiadne cennosti. Za informácie vedúce k dolapeniu podozrivého vypísala polícia odmenu 5000 eur.

Viac o téme: VraždaPolícia ViedeňSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu