Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Strašná TRAGÉDIA: FOTO Rodinné auto skončilo POD KOLESAMI obrneného vozidla! Päť ľudí neprežilo

Päť obetí dopravnej nehody, pri ktorej došlo k zrážke medzi armádnym vozidlom a osobným automobilom.
Päť obetí dopravnej nehody, pri ktorej došlo k zrážke medzi armádnym vozidlom a osobným automobilom. (Zdroj: X/)

STUDENICA – Inými slovami ako tragédia sa tento incident ani nedá nazvať. Pokojný sviatočný deň sa zmenil na momenty hrôzy a zdesenia. Rodina chcela osláviť významný kresťanský sviatok v kláštore, no do cieľa už nedorazila. Päť ľudí v osobnom vozidle neprežilo vážnu dopravnú nehodu.

V sobotu popoludní dňa 21. septembra sa nielen v Srbsku oslavuje významný kresťanský sviatok. Ľudia sa už tradične stretávajú v kláštoroch a kostoloch, aby oslávili Narodenie Panny Márie. Inak tomu nebolo ani v srbskej dedinke Bojanići. Istá päťčlenná rodina sa vybrala do miestneho kláštora autom, no osláv sa už nezúčastnila. Denník Blic informuje, že ju postihla strašná tragédia, keď ich auto prešlo obrnené armádne vozidlo. 

Prežila len matka troch detí 

Veľká dopravná nehoda sa odohrala o 13:20 miestneho času na ceste medzi Kraljevom a Raškou v obci Bojanići. Z dosiaľ nevysvetliteľných príčin tu došlo k zrážke osobného automobilu a obrneného vozidla srbskej armády. Pri nehode zahynulo päť ľudí. Obeťami sú manžel Daniel Lazović (†33), ktorý bol zároveň aj vodičom, jeho tri deti (†10, †7 a †1 rok) a piatym zosnulým je ich suseda Dijana K. (†27).

Manželka Mirjana Lazovičová (32) akoby zázrakom prežila, no skončila s početnými zraneniami po celom tele. Spomínajú s anajmä popáleniny na predlaktí a rezné rany v oblasti hlavy. V nedeľu 22. septembra ju prepustili z nemocnice do domácej liečby.  

"Nerozumiem, ako tú nehodu dokázala prežiť. Úprimne, jej život bude teraz omnoho ťažší, keď zostala ako jediná z celej rodiny," povedal pre médiá jeden z príbuzných. 

Mal riadiť pod vplyvom 

Vodičom obrneného vozidla bol srbský vojak (54), ktorého už v rámci vyšetrovania stihli zadržať, aby sa zabránilo ovplyvňovaniu svedkov. "Existuje podozrenie, že bol spáchaný závažný trestný čin usmrtenia, ktorý bol navyše v rozpore s pravidlami cestnej premávky," uviedla srbská polícia.

Okrem toho kolujú informácie, že vodičovi bolo zistených 0,2 promile alkoholu v krvi. Srbský denník pripomína, že príslušníci srbských ozbrojených síl nesmú riadiť pod vplyvom alkoholu. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania. "Po výsluchu podozrivého a na návrh Vyššej prokuratúry v Kraljeve sudca pre prípravné konanie Vrchného súdu v Belehrade nariadil väzbu," uviedol Vrchný súd v Kraljeve.

Možný dôkaz na videu

Len pár hodín po nehode sa na sociálnej sieti objavilo video, kde sa armádny konvoj presúval po diaľnici. Vodič obrneného vozidla išiel priamo v strede medzi dvomi pruhmi a blokoval celú cestu. Auto jazdiace za ním ho nemalo ako obehnúť. 

Vodič, ktorý mal celú situáciu ako na dlani, to natočil na video. Následne v popise len dodal s rozhorčením: "Pýtam sa priamo ministerstva obrany a srbských ozbrojených síl. Je toto podľa vás bezpečný presun kolóny vojenkyćh vozidiel po diaľnici? Je toto možná príčina dnešnej tragédie, pri ktorej zomrelo päť ľudí z toho tri deti?" 
 

Viac o téme: Alkohol za volantomRodinaTragédiaSmrťArmádaVyšetrovanieDopravná nehodaSrbskoObrnené vozidloKrimiStudenica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu