Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Policajný zásah v nemocnici! Na urgente našli lekára pod vplyvom omamných látok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VRANOV NAD TOPĽOU - Policajti začiatkom prázdnin zasahovali na urgentnom príjme chirurgického oddelenia. Lekár prišiel do služby pod vplyvom omamných látok.

Obrovský šok zažili pacienti urgentného príjmu vranovskej nemocnice. Podľa portálu noviny.sk sa sprevádzajúcim osobám nepozdávalo jeho správanie, a preto okamžite privolali políciu. "Prišiel, pozerám naňho... dajak sa mi nezdal, či je opitý alebo ja neviem," potvrdil sprievod jednej z pacientok. 

archívne video

Ľudia bez domova čerpajú urgentnú zdravotnú starostlivosť štyrikrát častejšie (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

K lekárovi bola preto na urgentný príjem chirurgického oddelenia okamžite vyslaná hliadka, ktorá ho podrobila dychovej skúške. Výsledok bol však negatívny. Následne mu ale spravili aj orientačný test na prítomnosť omamných a psychotropných látok. Ten bol u lekára pozitívny.

"Poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou na základe záverov znaleckého dokazovania vzniesol obvinenie lekárovi z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Lekár bol kvôli pozitívnemu testu vyzvaný, aby sa podrobil odberu krvi, čo akceptoval. 

Lekára stiahli zo služby

Na výsledok expertízneho skúmania ešte stále čakajú. Lekára však zatiaľ stiahli zo služieb. "Vedenie nemocnice sa preventívne rozhodlo stiahnuť lekára zo služieb až do doby, kedy obdrží oficiálnu správu o výsledkoch toxikologických testov. V predmetnom prípade od začiatku plne spolupracujeme s policajnými zložkami," informovala portál PR špecialistka zastupujúca nemocnicu Bianka Krejčiová.

Lekára už policajti obvinili. ďalší postup je v rukách prokurátora, ktorý prípad dozoruje. "Obvinenie doposiaľ nie je právoplatné, obvinený je stíhaný na slobode," policajná hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Ligdayová.

Viac o téme: NemocnicaLekárUrgentný príjemVranov nad Topľou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu