Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Cudzinci v známej chorvátskej zátoke ohrozovali dovolenkárov: S puškami nabehli do mora! Dôvod vás rozzúri

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

DRVENIK – Dovolenkárov v chorvátskom Drveniku pobúrili cudzinci, ktorí v ich blízkosti lovili morské živočíchy podvodnými puškami. O incidente informovala jedna z návštevníčok pláže. Cudzinci podľa chorvátskeho portálu porušili niekoľko zákazov.

Kúpajúcich sa na pláži v Drveniku v Splitskom kanáli prekvapila nezvyčajná scéna. V zátoke Plava laguna sa medzi kúpajúcimi potápal cudzinec s podvodnou puškou. O bizarnom incidente informovala jedna z návštevníčok pláže, píše chorvátsky portál Morski.hr. „Dlho som si neuvedomovala, že jeden z nich je v obleku a s podvodnou puškou, až kým nevytiahol malú chobotnicu. Vtedy som vybuchla,“ prezradila.

Keď chcela potápačov varovať, narazila na ďalší problém. „Hovorili po anglicky, ale nemalo to žiadny účinok, tvárili sa, že ničomu nerozumejú. Boli traja, na charterovej lodi,“ dodala. Cudzinci si tak pravdepodobne loď prenajali, aby mohli loviť morské živočíchy.

Ako ale informuje chorvátsky portál, loď mláďat rýb je zakázaný, rovnako ako lov podvodnou puškou bez platného preukazu. Okrem toho je prísne zakázané loviť ryby medzi kúpajúcimi sa. Nie je známe, či prípad rieši polícia.

Viac o téme: Lovenie rýbChorvátskoCudzinci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu