Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Chorvátska DRAHOTA! Čevapčiči s malým pivom za 25 eur? Na prestrelené ceny sa sťažujú už aj bohatí Rakúšania

(Zdroj: Getty Images)

LOŠINJ/OPATIJA – Turisti sa sťažujú na príliš vysoké ceny v chorvátskych reštauráciách. Okrem klasického chorvátskeho fast foodu akým je chorvátska "pljeskavica" alebo "ćevapčići" explodovali údajne aj ceny za kávu alebo obľúbené rybacie pochúťky.

Na rastúce ceny reštauračných jedál tentokrát upozornil rakúsky denník Heute. Do redakcie sa im ozval jeden z rakúskych turistov, ktorý sa svoj hnev rozhodol poňať svojsky, humorom. Po inflácii, zavedení eura a zrejme čoraz väčšej obľube sa Chorvátsko stáva luxusnou destináciou. No nad cenami krútia hlavou nielen turisti, ktorí sú ochotní siahnuť v čase dovolenky aj hlbšie do vrecka, ale aj domáci.

archívne video

Požiar na chorvátskom ostrove Brač (Zdroj: Tip čitateľa )

V lokalite Mali Lošinj zaplatil rakúsky turista v reštaurácii 148,75 eura. Podľa pokladničného bločku si zakúpili rybu pre dvoch, dve porcie mangoldu, jednu porciu hranoliek, pečivo, tri porcie obľúbeného miešaného nápoja a jednu fľašu minerálky.

Rovnakú skúsenosť uviedla ale aj ďalšia turistka. Tá si objednala obľúbené čevapčiči a pivo, no cena ju viac ako prekvapila a dodala, že jej dodnes premrštená suma „leží v žalúdku“. Za čevapčiči a malé pivo zaplatila 25 eur.

Iní sa zase sťažujú na zvýšené ceny ubytovania alebo drahšiu kávu. Za dvojité espresso si údajne v prímorskom mestečku Opatija zaplatíte 6,60 eura. Vzácnejší je dokonca aj olivový olej, ktorý zatiaľ čo v Nemecku stojí okolo 10 eur za 0,75 litra, v Chorvátsku sú ceny takmer dvojnásobné. Zdá sa teda, že jediné, čo si turisti tento rok okrem nádherných pláží a krištáľovo čistej vody pochvaľujú, sú ceny palív.

Viac o téme: ReštauráciaChorvátskoCeny v Chorvátsku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu