Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Ďalší KONIEC v Markíze: Definitívna bodka za 16 rokmi práce!

(Zdroj: Instagram M.K.)

BRATISLAVA - Azda každý Slovák zachytil situáciu, ktorá nastala medzi dlhoročnými pracovníkmi a vedením televízie Markíza. Na čele toho všetkého bol Michal Kovačič, ktorý sa rozhodol otvorene prehovoriť o fungovaní v spravodajstve. Včera uplynul jeho posledný deň v televízii. Definitívna bodka za 16 rokmi práce!

Galéria: Zuzana a Michal Kovačičovci

Michal Kovačič pri tejto príležitosti zverejnil na sociálnej sieti Instagram obrázok, ktorý mu daroval známy slovenský maliar a grafik Peter Kľúčik. „S jeho tvorbou som vyrastal od detstva a minulý rok na 40-tku mi priniesol túto kresbu, ktorá glosovala bizarnosti, ktoré som občas zažíval s hosťami v Na telo,“ uviedol Kovačič. 

„Peter bol ale vizionár a keď sa na ňu dívam dnes, tak v nej vidím aj paralelu s posledným rokom v Markíze a tým, čo sme si zažili s našim novým vedením. Prevzalo najlepší televízny spravodajský tím na Slovensku a namiesto toho, aby mu pomáhalo (alebo aspoň nechalo v pokoji pracovať), tak s ním celé mesiace bojovalo. O príčinách sa už napísalo veľa, bizarné mi to ale napriek tomu príde stále,“ pokračoval. 

„Dnes je môj posledný deň v Markíze. Výpoveď som síce dostal už pred letom, výpovedná doba mi ale uplynula až teraz. V televízii, v ktorej som pracoval vyše 16 rokov, tak definitívne končím,“ uviedol moderátor, ktorý ďalej poďakoval Viktorovi Vinczemu a Adelovi Ghannamovi, s ktorými viedol odbory a celej redakcii, ktorá odvážne vzdorovala tlakom, ktoré prichádzali. 

„Statočnosť neprejavili len redaktori, ktorí spracovaváli najexponovanejšie politické kauzy, za novinárske princípy sa jasne postavili aj kolegovia od Košíc, cez Banskú Bystricu až po Žilinu. A za jednotu a odvahu, ktorú preukázali im patrí moja veľká vďaka. Od zajtra som teda definitívne voľný aj z pohľadu práva a tak môžem povedať, čo budem robiť ďalej,“ dodal. 

Viac o téme: Tv MarkízaMichal Kovačič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu