Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Desivý incident: Dievčatko napadol pri prechádzke vlk, ide už o tretí útok v priebehu mesiaca, úrady začnú konať!

(Zdroj: Getty Images)

ZEIST – Holandské médiá informujú už o treťom prípade útoku vlka na človeka. Posledný incident sa mal stať v stredu ráno pri prechádzke rodiny v lese.

Dievča sprevádzala stará mama a otec. Podľa polície ju malo zviera zraziť k zemi. „Našťastie utrpela len pár škrabancov,“ povedal zástupca prírodnej rezervácie, ktorý uviedol, že zrejme išlo opäť o útok vlka. Ide tak už o tretí útok v priebehu jedného mesiaca, informuje holanský portál ad.nl.

Letisko v Bratislave evakuujú (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Všetky tri incidenty sa stali v lese medzi Austerlitz a Zeist v Holandsku. Pred dvomi týždňami takto pohrýzol dievča na priľahlej vidieckej usadlosti. Aj tento útok našťastie skončil bez vážnejších zranení. Podľa správy prírodnej rezervácie tam údajne žije svorka vlkov, ktorá má potomkov a z ochrany svojho územia reaguje prehnane.

Podľa dostupných informácií už prírodná rezervácia podnikla prvé kroky a problémového vlka plánuje odchytiť. Po aplikácii sedatíva a sledovacieho zariadenia by sa zviera malo stať plachejšie a malo by sa strániť ľudí. V prípade ak by tento postup nepomohol, plánujú použiť paintballovú pišťoľ. Aj tá sa im v minulosti osvedčila ako spôsob, ktorý zviera neusmrtí ale vystraší ho.

Viac o téme: VlkHolandskoútok vlka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu