Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

VIDEO Rozbúrená voda pustoší južné Poľsko: Silný prúd strhol AUTO! Zastavilo sa až pod mostom

Rozbúrená rieka Morawka v poľskom meste Stronie Śląskie brala so sebou doslova všetko.  Vozidlo kombi zastavil až pilier mosta.
Rozbúrená rieka Morawka v poľskom meste Stronie Śląskie brala so sebou doslova všetko. Vozidlo kombi zastavil až pilier mosta. (Zdroj: X/Polski Łobuz)

LADEK ZDROJ – Mohutné záplavy zasiahli už aj poľské mestá pri českých hraniciach. Silný prúd vody berie so sebou všetko, čo sa mu postaví do cesty. Dôkazom je aj vozidlo, ktoré sa vo vode premieta ako hračkárske auto. Mosty sú doslova rozbité a neprejazdné. Mnoho ľudí čaká v zatopených domoch na pomoc. Domácnosti sa ocitli bez elektriny a sú odrezané od sveta.

S povodňami bojuje aj južná časť Poľska. Kúsok od českých hraníc v meste Ladek Zdrój dosiahla úroveň rieky kritický stav. Rozbúrená voda berie so sebou všetko, čo jej príde do cesty. Vo vode plávajú obrovské kusy trosiek, celé kmene stromov a dokonca aj automobily, ktoré parkovali v zatopených oblastiach. 

Silný prúd rieky  

Obyvatelia regiónu Dolného Sliezska v okrese Powiat klodzki nemajú žiadnu elektrinu a mnoho z nich ostalo odrezaných od sveta. Wiadomoscí informujú, že voda, ktorá sa ženie okresom, rozbila väčšinu mostov. Na sociálnych sieťach kolujú videá mohutnej prírodnej sily. Voda v rozbúrenej rieke Biala Ladecka v meste Ladek Zdrój brala so sebou doslova všetko. 

Silný prúd rieky v Dolnom Sliezsku zobral so sebou auto (Zdroj: X/Polski Łobuz)

Na videu je vidieť automobil kombi neznámej značky, ktorý sa rúti po prúde rieky neuveriteľnou rýchlosťou. Napokon ho zastaví až náraz do nosnej konštrukcie jedného z mostov. Okrem toho je vidieť, ako voda berie so sebou celé kmene stromov, nánosy zeminy a trosky, ktoré zostali po zrútených budovách. 

Pretrhnutie hrádze 

Mestá Stronie Śląskie a Lądek-Zdrój postihla po pretrhnutí hrádze mohutná povodeň.  Škody sú obrovské. Stronie Śląskie utrpelo obrovské straty. V nedeľu 15. septembra sa časť hrádze pretrhla, čo spôsobilo rýchle zaplavenie okolitých oblasti. "Všetko prebehlo tak rýchlo. Všade je len zmätok," uvádzali vystrašení miestni obyvatelia.

Ako uvádza Gazeta Wrocławska, kontakt s obyvateľmi takmer nemožný. Nefunguje mobilná ani telefónna sieť. Dva mosty v meste rozbil mohutný prúd rieky Morawka. Mesto je odrezané od dodávok elektriny, plynu a vody. Prístup do Lądku-Zdróju autom je tiež nemožný. Cesta je zablokovaná.

Viac o téme: ZáplavyPovodneKatastrofyPoľskoStronie ŚląskieMorawkaLadek ZdrójBiala Ladecka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu