Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Bleskurýchla akcia! Po ATENTÁTE na člena ruskej tajnej služby už zadržali podozrivého: Utiekol do Turecka

(Zdroj: X/ASTRA, Telegram/RBC)

MOSKVA - Rusa podozrivého z toho, že umiestnil v Moskve nálož do osobného auta, pričom pri následnom výbuchu utrpeli zranenia dvaja ľudia, zadržali niekoľko hodín po čine v Turecku. O zadržaní Jevgenija Serebriakova v západotureckom meste Bodrum informoval turecký minister vnútra Ali Yerlikaya.

Podľa ruských médií aj úradov vybuchlo v stredu ráno na parkovisku pred obytným domom na severe Moskvy vozidlo, v ktorom bola umiestnená neidentifikovaná nálož. Pri explózii utrpeli zranenia muž a žena, ktorých previezli do nemocnice.

Výbuch auta v Moskve (Zdroj: rbc.ru)

Podozrivý utiekol do Turecka

Domnelý páchateľ po čine utiekol do Turecka. Do tamojšieho letoviska Bodrum pricestoval ako turista priamym letom z Moskvy, keďže jeho meno bezprostredne nefigurovalo v databáze hľadaných osôb Interpolu. Ruská pobočka Interpolu však do jeho príletu stihla upovedomiť turecké úrady a tie ho krátko na to zadržali, ako informoval turecký minister Yerlikaya.

Zranený má byť zamestnancom ruskej vojenskej rozviedky

Správy o totožnosti zranených pri zmienenom výbuchu auta v Moskve sa rozchádzajú. Ruská štátna tlačová agentúra TASS a niekoľko ďalších médií s odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia orgánov činných v trestnom konaní bezprostredne informovali, že zraneným je vojak a účastník tzv. špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine Andrej Torgašov a jeho manželka. Torgašova zároveň viaceré médiá identifikovali ako zamestnanca ruskej vojenskej rozviedky GRU.

Informácie o tom, že sa stal terčom útoku, však o niekoľko hodín na to spochybnili iné ruské médiá, keď uviedli, že Torgašov s manželkou sú v poriadku, pričom sa s nimi rozprávali. "Je to úplný podvrh. Tento výbuch so mnou nijako nesúvisí," citovala Torgašova agentúra RIA Novosti. Torgašov jej tiež povedal, že žije v inej časti Moskvy a vybuchnutý automobil nie je jeho. Denník Kommersant neskôr uviedol, že pri útoku zranený jeho menovec, taktiež Andrej Torgašov. Niektoré médiá následne uviedli, že aj tento muž je zamestnancom GRU.

Viac o téme: PodozrivýMoskvaVýbuch auta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu