Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Ďalšia záhadná smrť v Rusku: Popredná výskumníčka a ekonómka vypadla z okna svojho bytu

(Zdroj: Getty Images, X/Igor Sushko)

MOSKVA - Popredná výskumníčka z Centra pre sociálno-ekonomický rozvoj Ekonomického inštitútu Ruskej akadémie vied Valentina Bondarenková zomrela v Novej Moskve po páde z okna svojho bytu. Okolnosti jej úmrtia sú zahalené rúškom tajomstva, podobne ako zvláštne úmrtia ďalších vysokopostavených ľudí v Rusku.

"K incidentu došlo v noci, Valentina Bondarenková vypadla z okna svojho bytu, žiaľ, zranenia, ktoré utrpela, boli nezlučiteľné so životom," uviedlol nemenovaný zdroj. Informovala o tom agentúra TASS. Presné príčiny incidentu sa momentálne zisťujú. "Predbežne nie je úmrtie trestného charakteru, žena bola dlhodobo chorá," dodal agentúre zdroj oboznámený s prípadom.

82-ročná Valentina Bondarenková bola vedúcou výskumníčkou v Centre pre inštitúcie sociálno-ekonomického rozvoja, členkou Ruskej akadémie prírodných vied a Medzinárodnej akadémie pre štúdium budúcnosti. Na čiastočný úväzok bola aj riaditeľkou Medzinárodnej nadácie N. D. Kondratieva.

Podobných prípadov pribúda

Portál money.pl upozorňuje, že Bondarenková nie je prvou Ruskou, ktorá zomrela vypadnutím z okna, odkedy Rusi zaútočili na Ukrajinu. Na Vianoce v roku 2022 vypadol v Indii z okna ruský politik a magnát mäsového priemyslu Pavel Antov.

Niekoľko mesiacov predtým prišiel o život po páde z okna na šiestom poschodí centrálnej klinickej nemocnice v Moskve viceprezident ropnej spoločnosti Lukoil Ravil Maganov. Pred rokom vypadla z okna svojho bytu aj Kristina Baikova, viceprezidentka ruskej Loko Bank.

Viac o téme: OknoRuskoMoskvaValentina Bondarenková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu