Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

ATENTÁT na vysokopostaveného člena ruskej tajnej služby! Uniklo VIDEO výbuchu jeho auta v Moskve

(Zdroj: Twitter/NEXTA)

MOSKVA - Dvaja ľudia boli dnes zranení pri explózii osobného auta v Moskve, informujú ruské médiá. Podľa ruských médií je jeden zo zranených zamestnanec ruskej vojenskej rozviedky GRU. Explózia otriasla vozidlom Toyota Land Cruiser ráno na parkovisku na severe ruskej metropoly. Vozidlo vybuchlo v čase, keď doň nastúpili muž a žena.

Podľa hovorkyne ministerstva vnútra Iriny Volkovej explóziu spôsobila detonácia neznámeho predmetu. Nachádzal sa pod podvozkom v oblasti sedadla vodiča, poznamenala agentúra TASS s odvolaním sa na ďalšie zdroje. Server RBK medzitým zverejnil video, ktoré výbuch zachytáva.

"Bolo zistené, že vybuchnutá Toyota Land Cruiser patrí Andrejovi Torgašovovi - účastníkovi špeciálnej vojenskej operácie a jeho manželke. Obaja boli v čase explózie v aute a boli zranení," uviedol podľa TASS zdroj z bezpečnostných zložiek s odvolaním sa na termín, ktorý Moskva používa pre svoju inváziu na susednú Ukrajinu.

Výbuch auta v Moskve (Zdroj: rbc.ru)

Kommersant píše, že zranený pracoval pre ministerstvo obrany, slúžil v GRU a na starosti mal komunikáciu. Taktiež portál Baza, ktorý má blízko k ruským bezpečnostným štruktúram, zraneného dáva do súvislosti s ruskou vojenskou rozviedkou, podľa nej je príslušníkom GRU. Podľa Kommersantu má hodnosť majora.

Zranený muž prišiel o časti oboch nôh

Oficiálne ministerstvo vnútra oznámilo detonáciu neidentifikovaného predmetu umiestneného v aute a dve obete, podotkla stanica BBC na svojom ruskojazyčnom webe. Upozorňuje tiež na tvrdenia kanála 360.ru, ktorý uviedol, že sa mu podarilo kontaktovať Torgašovu manželku a tá údajne povedala, že jej muž je v poriadku a informácie v médiách označila za podvrh. Vo vozidle bol podľa nej iný človek.

Ruské médiá tiež informovali, že muž pri explózii prišiel o časti oboch nôh, žena má vraj zranenia spôsobené črepinami a obaja sú v nemocnici. Ruské bezpečnostné zložky prípad vyšetrujú ako pokus o vraždu, pričom podľa jednej z vyšetrovacích verzií explózie súvisí so služobnou činnosťou majiteľa auta, uvádza TASS.

"V súvislosti s identitou obete sa pracuje aj s verziou súvisiacou s akciami ukrajinských špeciálnych služieb a jej agentov," píše Kommersant. Taktiež Interfax uvádza, že vyšetrovanie pracuje okrem iného aj s verziou zahŕňajúcou "ukrajinskú stopu". Poradca kancelárie ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak už poprel, že by Ukrajina mala niečo spoločné s výbuchom auta v ruskej metropole. Od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu vo februári 2022 sa stalo obeťami výbušnín nastražených v autách viacero ruských vojenských a prokremeľských predstaviteľov.

Viac o téme: MoskvaVýbuchAutoGRU
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu