Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Talianska pobrežná stráž našla v Stredozemnom mori šesť tiel migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Skye McKee/MSF Via AP)

RÍM - Talianska pobrežná stráž v stredu oznámila, že našla telá šiestich osôb, po tom, čo sa tento týždeň pri južnom pobreží Talianska potopili dva člny s migrantmi. Po nehode hlásili viac ako 60 nezvestných vrátane približne 26 detí. Informujeme podľa správy agentúry AFP.

V noci na pondelok sa približne 120 námorných míľ od pobrežia talianskeho regiónu Kalábria podarilo zachrániť dvanásť ľudí. Jeden z nich však po vylodení zomrel. Agentúra ANSA uviedla, že išlo o 25-ročnú ženu pôvodom z Iraku. Pobrežná stráž v stredu uviedla, že v oblasti nehody pokračuje v pátraní po nezvestných migrantoch a objavila už šesť tiel. ANSA informuje, že ide o štyroch mužov a dve ženy.

Pravdepodobne zahynuli celé rodiny z Afganistanu

Šakilla Mohammadíová z humanitárnej organizácie Lekári bez hraníc (MSF), ktorá pomáha preživším, uviedla, že pravdepodobne zahynuli celé rodiny z Afganistanu. "Povedali nám (migranti), že cestovali bez záchranných viest a že niektoré lode nezastavili, aby im pomohli," uviedla Mohammadíová.

Tento rok zomrelo alebo je nezvestných viac ako 1000 ľudí

Podľa stanoviska nemeckej charitatívnej organizácie RESQSHIP pri inej nehode lode s migrantami bolo v pondelok na talianskom ostrove Lampedusa objavených desať tiel. Organizácia Spojených národov (OSN) uvádza, že vlani v Stredozemnom mori zahynulo alebo zmizlo približne 3155 migrantov. Tento rok zomrelo alebo je nezvestných viac ako 1000 ľudí. Oblasť medzi pobrežím severnej Afriky a Talianskom a Maltou, je najnebezpečnejšou známou migračnou trasou na svete a zahŕňa 80 percent všetkých úmrtí a zmiznutí v Stredozemnom mori, dodáva AFP.

Viac o téme: MigrantiTalianskoStredozemné more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu