Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Detská skupina odmieta odohrať koncert: Nechcú byť spájaní s politikou! Starosta ich chce žalovať

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/PACI PAC, TASR/Jakub Kotian)

STARÁ BYSTRICA - Hudobné či umelecké vystúpenia v rámci politických kampaní či na akciách s podporou politikov prinášajú často zmiešané reakcie zo strany verejnosti a mnohí interpreti sa im preto radšej vyhýbajú. To je tiež prípad detskej hudobnej skupina Paci Pac, ktorá sa mala predstaviť na podujatí v Starej Bystrici, kde už v minulosti vystupovali. Tentokrát sa ale duo až z plagátov dozvedelo, že akcia je pod záštitou predsedu vlády Roberta Fica a keďže chcú byť apolitickí, koncert odohrať odmietajú. Starosta za Smer-SD Ján Podmanický ich chce teraz kvôli tomu žalovať.

Oslavy zvrchovanosti sa tento rok v obci Stará Bystrica uskutočnia 13. júla, pričom medzi vystupujúcimi mala byť aj detská skupina Paci Pac. Pri podpise zmluvy ale údajne nevedeli, že akcia bude tentokrát pod záštitou predsedu vlády. „Dozvedeli sa to až z plagátu. Nechceme spájať detskú tvorbu alebo nás ako Paci Pac s nejakou stranou alebo vládnou aktivitou. Takže som im slušne napísal email, že sa dostala ku mne táto informácia, že teda za nás neprídeme na toto vystúpenie, pokiaľ je to takto,“ uviedol hudobník Mário Praženec pre televíziu Markíza.

Detská skupina odmieta odohrať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Obec Stará Bystrica)

„Po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli, že sa podujatia nezúčastníme. Naše rozhodnutie je založené na našej snahe byť apolitickí a vyhnúť sa účasti na podujatiach, ktoré sú vyslovene organizované pod záštitou politickej strany prípadne úradujúcej vlády. Radi by sme zdôraznili, že naše rozhodnutie nijako neodráža náš postoj k Vášmu podujatiu alebo k samotnej obci. Sme presvedčení, že podujatie bude úspešné a prajeme Vám veľa šťastia a mnoho spokojných návštevníkov,“ napísala skupina obci.

Starosta za Smer ich chce žalovať

Odpovede na email sa ale Paci Pac nedočkali. Namiesto toho sa im ozval advokát, ktorý trval na tom, že majú koncert odohrať. Starostom Starej Bystrice je Ján Podmanický zo Smeru, ktorý tvrdí, že o všetkých podmienkach koncertu účinkujúci umelci vedeli vopred. „A to ako? Nepáči sa mi tento v hľadisku, henten, tak odmietnem vystupovať? To kde sme sa dostali?,“ reagoval pre Markízu. Televízia má záväznú objednávku k dispozícii. Informácia o záštite premiéra sa tam ale nespomína. Skupina sa tak teraz musí rozhodnúť, či koncert nakoniec odohrajú alebo sa vec bude riešiť súdnou cestou.

Viac o téme: Ján PodmanickýPaci PacStará Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu