Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Kto je vodič z autobusu smrti? 53-ročný otec rodiny má mať dlhoročné skúsenosti

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

BRATISLAVA - Obrovská tragédia autobusu otriasla celým Slovenskom. Ľudia si nevedia vysvetliť, čo sa vlastne v osudný moment stalo. Podľa našich informácií mal byť vodičom autobusu skúsený šofér z neďalekej obce.

Podľa informácií topky.sk bol vodičom autobusu Arriva 53-ročný otec rodiny z neďalekej obce Kolta, ktorý pracuje ako autobusár už niekoľko rokov. Starosta obce sa nám k obrovskému nešťastiu nechcel vyjadriť, pretože ho o to požiadala rodina vodiča autobusu. Potvrdil nám však, že je v stabilizovanom stave. Zranený bol ešte jeden obyvateľ obce.

Galéria: Tragická nehoda vlaku s autobusom v Nových Zámkoch

Riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločnosti Arriva Petra Helecz pre noviny.sk poznamenala, že išlo o skúseného vodiča, ktorý jazdí od roku 1988. "Má 53 rokov. Odviezli ho v kritickom stave," poznamenala pár hodín po nehode. Spoločnosť zároveň vyjadrila obetiam úprimnú sústrasť.

Brutálna zrážka vlaku s autobusom sa stala vo štvrtok 27.6. 2024 krátko po 17:00 hodine na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch. Vodič autobusu mal z doposiaľ presne nezistených príčin vôjsť na koľajisko, kde práve prechádzal vlak. Ten do neho vpálil a autobus roztrhlo na dve polovice. Predná časť ostala zakliesnená vo vlaku a zhorela do tla. Nehoda si vyžiadala 7 mŕtvych.

Nehoda za Novými Zámkami, smer Štúrovo: Horí vlak (Zdroj: Facebook/Katarína Molnárová Perlacosmetic)

Podľa svedkov mala byť možná príčina nárazu nefungujúca svetelná signalizácia. "Hrozné niečo. Rampy sa zdvihli, svietili biele svetlá. Autobus sa pohol a bum. Bola som 30. od havárie. Strašné," poznamenala očitá svedkyňa.

Viac o téme: NehodaTragédiaNové ZámkyArrivaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu