Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Talianska polícia zadržala migranta a obvinila ho z vraždy tínedžerky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska polícia v stredu oznámila, že zadržala muža, ktorý prežil nehodu lode s migrantmi. Obvinila ho zároveň z vraždy irackej tínedžerky, ktorá bola taktiež na palube stroskotanej lode.

Podľa talianskej tlačovej agentúry AGI muž irackého pôvodu dievča znásilňoval, keď zomrelo. Polícia vo vyhlásení uviedla, že muž si "vybil svoju agresiu na 16-ročnom irackom dievčati, dcére ďalšieho preživšieho, čo viedlo k jej smrti udusením". AFP pripomína, že hovorca polície tieto informácie nepotvrdil.Na lodi, ktorá pochádzala z Turecka a stroskotala približne 120 námorných míľ od pobrežia talianskeho regiónu Kalábria, sa podľa polície nachádzalo približne 70 ľudí, pričom sa podarilo zachrániť len 12 z nich. Jedna žena však po vylodení zomrela.

Miestne úrady v utorok uviedli, že pri pátracích akciách objavili ďalších 35 tiel, čím sa počet obetí zvýšil na 36. Medzi obeťami bolo aj 15 maloletých.Bezpečnostné sily v irackom Kurdistane v utorok oznámili, že v súvislosti so stroskotaním lode zadržali štyroch podozrivých obchodníkov s ľuďmi. Podľa mimovládnych organizácií a výpovedí rodín obetí boli palube lode prevažne kurdskí migranti z Iraku a Iránu spolu s afganskými rodinami.

Organizácia Spojených národov (OSN) uvádza, že vlani v Stredozemnom mori zahynulo alebo zmizlo približne 3155 migrantov. Tento rok zomrelo alebo je nezvestných vyše 1000 ľudí.Oblasť medzi pobrežím severnej Afriky a Talianskom a Maltou, je najnebezpečnejšou známou migračnou trasou na svete a vzťahuje sa na ňu 80 percent všetkých úmrtí a zmiznutí v Stredozemnom mori, dodáva AFP.

Viac o téme: VraždaTínedžerkaPolícia MigrantTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu