Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Francúzske úrady zachránili v Lamanšskom prielive viac ako 150 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Fabian Heinz/Sea-eye.org via AP)

PARÍŽ - Francúzske úrady vo štvrtok oznámili, že v Lamanškom prielive zachránili z dvoch preťažených člnov viac ako 150 migrantov, ktorí sa snažili dostať do Británie. Informujeme na základe správy agentúry AFP.

Prvá loď s migrantmi vyplávala z okolia francúzskej obce Gravelines neďaleko mesta Dunkerque a o pomoc požiadala po niekoľkých hodinách na mori. Záchranári vyslobodili z preťaženej lode 77 ľudí, ktorých previezli do francúzskeho mesta Calais, uviedol francúzsky námorný úrad. Dodal, že z paluby druhého plavidla zachránili 76 ľudí a premiestnili ich do francúzskeho prístavného mesta Boulogne-sur-Mer.

Do Spojeného kráľovstva tento rok dosiaľ nelegálne preplávalo 12.313 migrantov

Zachránení migranti sa snažili dostať do Británie týždeň pred parlamentnými voľbami v Británii, ktoré sa uskutočnia 4. júla, pričom migrácia je jednou z hlavných tém predvolebnej kampane. Do Spojeného kráľovstva tento rok dosiaľ nelegálne preplávalo 12.313 migrantov, čo je o 18 percent viac ako za prvých šesť mesiacov minulého roka, vyplýva z údajov britskej vlády. Pri pokuse o prekročenie Lamanšského prielivu zahynulo tento rok 15 migrantov.

Viac o téme: MigrantiFrancúzskoLamanšský prieliv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu