Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Karol III. prehovoril o svojom náročnom boji s rakovinou: Po dlhšom čase prezradil, ako sa cíti!

Karol III. Zobraziť galériu (2)
Karol III. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský kráľ Karol III. a jeho rodina prežívajú jeden z najnáročnejších rokov ich života. Hlavným dôvodom je zdravotný stav panovníka a princeznej Kate, ktorí zvádzajú náročný boj s rakovinou. Karol III. však najnovšie po dlhšom čase povedal, ako sa cíti a podľa jeho slov sa jeho stav postupne zlepšuje.

Na konci minulého mesiaca otriasla Veľkou Britániou tragická udalosť, ktorá sa stala v meste Southport. Šialený útočník tam počas tanečnej hodiny zaútočil nožom na deti a 3 z nich, ktoré boli vo veku 6 až 9 rokov, jeho nepochopiteľné vyčínanie neprežili. V tomto, ale aj v ďalších mestách, následne vypukli obrovské nepokoje a protesty.

Pred miestnou radnicou Southport Town Hall vzniklo spomienkové miesto, kde si rodiny a obyvatelia miesta uctili obete tejto tragédie. Počas tohto týždňa ho navštívil aj Karol III., ktorý sa prišiel do mesta porozprávať s deťmi a ich rodinami, ktoré útok prežili.

V Southporte ho vítal nadšený dav ľudí, s ktorými sa takisto stretol a na chvíľu porozprával. Podľa denníku Daily Express sa jedna zo žien spýtala aj na to, ako sa momentálne cíti. „Nie je to také zlé," uviedol Karol III., ktorý tak sa tak zrejme cíti lepšie a lepšie, o čom svedčí aj postupný návrat k jeho kráľovským povinnostiam. 

Karol III.
Zobraziť galériu (2)
Karol III.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Karol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu