Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

KDH žiada Dolinkovú: Má odvolať riaditeľa TEJTO nemocnice, ohrozil chod celého oddelenia

 Zuzana Dolinková
Zuzana Dolinková (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičné KDH žiada ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD), aby odvolala riaditeľa Fakultnej nemocnice v Trenčíne Michala Plesníka. Kritizuje ho za súčasnú situáciu spojenú s výpoveďami lekárov na kardiologickom oddelení v nemocnici. Upozorňuje na ohrozenie zdravotnej starostlivosti v trenčianskom regióne. Informovala hovorkyňa hnutia Lenka Kovár.

Kresťanskí demokrati poukázali na to, že Plesník mal odvolať primára kardiológie trenčianskej nemocnice bez udania dôvodu. "Ohrozil tým chod celého oddelenia. Táto politicky motivovaná výmena totiž viedla k výpovediam viacerých lekárov so skúsenosťami zo zahraničia, čo spôsobilo, že je ohrozená kardiologická zdravotná starostlivosť pre pacientov s akútnym koronárnym syndrómom v celom trenčianskom regióne," skonštatovali.

archívne video

Ministerka zdravotníctva Dolinková počas brífingu v UNM (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

KDH okrem odvolania riaditeľa apeluje aj na vyriešenie situácie na oddelení. V prípade, že k náprave urýchlene nedôjde, chce na pôde parlamentu zvažovať ďalšie kroky. "Plnú zodpovednosť za situáciu v trenčianskej nemocnici nesie pani ministerka," podotkol poslanec parlamentu František Majerský (KDH).

Viac o téme: OdvolanieNemocnicaRiaditeľKDHZuzana Dolinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu