Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Kardiologické oddelenie v Trenčíne je funkčné a jeho chod zabezpečený, tvrdí Dolinková

Zuzana Dolinková
Zuzana Dolinková (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Kardiologické oddelenie vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne je podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) funkčné a jeho chod je plynule zabezpečený. Medializované informácie, ktoré hovoria o opaku, považuje za dezinformácie. Informoval o tom komunikačný odbor rezortu. Informáciu o fungovaní oddelenia v nezmenenom režime potvrdila v pondelok i nemocnica na sociálnej sieti.

Kardiologické oddelenie podľa nemocnice funguje v režime ako doposiaľ, pričom zdravotnú starostlivosť tam poskytujú pacientom v plnom rozsahu. "Vedenie nemocnice ma bezodkladne informovalo o výpovediach štyroch lekárov, opäť to opakujem, ktorí predstavujú úhrnne výkon takmer 1,5 lekára, a jeden lekár na plný úväzok. Od júla nastúpili na oddelenie traja lekári, o nástupe ďalších lekárov nemocnica aktuálne rokuje," priblížila ministerka, ktorá oddelenie v pondelok navštívila.

archívne video

V Nemocnici akad. L. Dérera na Kramároch otvorili nové angiografické pracovisko (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Medializované informácie o kolapse oddelenia považuje za dezinformácie a šírenie poplašných správ. "Nejde o žiadne kardiologické centrum, ako zavádzajúco informujú opoziční politici. To má úplne iné parametre a kapacity (konkrétne 80 a viac lôžok, dve až tri sály, funguje 24 hodín, sedem dní v týždni). Hovoríme o kardiologickom oddelení a dnes som na vlastné oči videla funkčné oddelenie, ktorého chod je plynule zabezpečený, pacientov a ošetrujúcich lekárov. Navyše, existuje potenciál na zvýšenie kapacity daného oddelenia, ale postupne," doplnila Dolinková.

Podotkla, že rezort je zároveň v kontakte s výborom pracovnej skupiny Intervenčnej kardiológie Slovenskej kardiologickej spoločnosti. "Jeho členovia vedenie rezortu zdravotníctva informovali, že sú v kontakte s novým vedením nemocnice, ako aj s novým primárom tunajšej kardiológie a vyjadrili im dôveru," uviedla.

Súčasnú situáciu na oddelení kritizovali viaceré opozičné strany, ktoré Dolinkovú vyzvali, aby predstavila konkrétne riešenia. Celkovo dostala Fakultná nemocnica v Trenčíne výpovede štyroch lekárov pracujúcich na čiastočný úväzok. Voči tvrdeniam o kolapse kardiológie sa ohradila. Deklarovala, že je zabezpečené riadne poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Viac o téme: TrenčínZuzana DolinkováKardiologické oddelenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu