Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Chvíle hrôzy pre rodinu Slováka Denisa (26): Ich syn leží vo vážnom stave v Macau, nikto nevie, čo sa stalo!

26-ročný Denis leží vo vážnou stave v nemocnici v Macau
26-ročný Denis leží vo vážnou stave v nemocnici v Macau (Zdroj: Facebook/Denis T.)

MACAU/PIEŠŤANY – Rodina študenta Denisa (26) z okresu Piešťany prežíva chvíle hrôzy. Denis mal veľké plány a pre štúdium druhého stupňa vysokej školy sa rozhodol v ďalekom Hongkongu. Po ukončení štúdia ho 7.júna čakali promócie, no na tie už neprišiel.

Pred promóciami pre rodinu vybavoval letenky, ubytovanie, aby sa slávnostnej udalosti zúčastnili spolu s ním. Už 1. júna ale mame Dagmar (49) nezdvíhal telefón. Tá začala mať spolu s otcom Rastislavovom (51) vážne podozrenie, že sa mu niečo stalo. Ich najhoršie obavy sa stali realitou. Po niekoľkých dňoch zistili, že leží v nemocnici vo vážnom stave a nik nevie čo sa stalo.

Zamestnanci RTVS štrajkovali proti novému zákonu o STVR (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Čo sa stalo v deň, keď Denis zmizol?

Rodičom sa podarilo zistiť, že Denisa videli jeho kamaráti naposledy 31. mája, v piatok. Z internátu mal odísť s batohom, v ktorom si niesol aj svoj notebook a namieril si to do Macau. S mamou boli dohodnutí, že si zavolajú v sobotu o 11:00 hod a dohodnú detaily príchodu rodiny za ním. Keď však matke opakovane nezdvíhal telefón, obavy vystriedal strach o jeho život. Podľa otca je Denis veľmi slušný mladík, „žiaden výtržník alebo vagabund“, uviedol pre tvnoviny.sk

Denis leží vo vážnom stave v nemocnici v Macau

V nedeľu začali preto s manželom kontaktovať políciu a všetkých kamarátov cez sociálnu sieť, ktorí tvrdili, že bol na letisku a myslia si, že odletel. Až v pondelok sa dozvedeli, že Denis leží v nemocnici v Macau. Mama Dagmar neváhala a za synom ihneď letela. Podľa lekárov utrpel slabé krvácanie do mozgu a lekári spolu s rodinou čakajú, kedy sa zobudí. Podľa informácií, ktoré rodičia zisťovali mal Denis spadnúť na eskalátore a podľa ďalšieho záznamu z videokamery ho mal zraziť autobus. Vo vyšetrovaní by mal pomôcť aj jeho mobilný telefón a trasovanie, ktoré miesta presne Denis navštívil.

„Je na infúziách a v žalúdku má zavedenú sondu. Lekár povedal, že po prebratí nemôže 4 týždne letieť a musí byť v pokojovom režime,“ uviedol otec pre cas.sk. Komplikáciou je aj fakt, že Denis v Číne nemá žiadne poistenie, iba v Hongkongu a kým prípad a vyšetrovanie nebude uzavreté, Denisa nemôžu previesť ani do Hongkongu, ani domov na Slovensko. Prípadom sa zaoberá už aj ministerstvo zahraničných vecí a slovenská konzulka vycestovala priamo za Denisom a jeho matkou. Podľa slov matky má aktuálne Denis telesné funkcie v poriadku, no nekomunikuje a necíti bolesť. Pre absenciu poistenia bude rodina nútená zaplatiť za hospitalizáciu desiatky tisíc eur, ktoré nemá. Prípad Denisa budeme naďalej sledovať.

Viac o téme: ČínaHongkongDenis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu