Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Panika na výletnej lodi: Na luxusnom plavidle sa šíri koronavírus! Všetci kašlú, posádka všetko tají

Na obrázku je výletná loď Mein Schiff 2.
Na obrázku je výletná loď Mein Schiff 2. (Zdroj: profimedia.sk)

PALMA - Niekoľkí pasažieri na „Mein Schiff 2“ tvrdia, že sa nakazili koronavírusom, ale výletná spoločnosť Tui Cruises popiera hromadenie prípadov.

Správy hovoria, že na výletnej lodi neďaleko Malorky došlo k nárastu koronavírusových infekcií. Organizátori to popierajú, no správy od dotknutých cestujúcich vykresľujú iný obraz.

archívne video

Loď len tesne prešla popod Starý most v Bratislave (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Pasažierka z Nemecka pre „Mallorca Zeitung“ porozprávala o svojom desaťdňovom výlete na „Mein Schiff 2“ koncom júna. Loď s kapacitou takmer 2900 hostí sa týždeň a pol plavila Stredozemným morom z Malorky, kým opäť zakotvila na ostrove.

Po štyroch dňoch dostala Nemka zimnicu a vybrala sa k palubnému lekárovi, kde už na ošetrenie čakalo množstvo pacientov. Bola tam aj osoba s prudkým kašľom.

Lekárka o chorobe okamžite vedela

Povedala palubnej lekárke o svojich príznakoch, načo ona povedal: "Viem, čo máte." Hneď si urobila korona test a ten bol pozitívny. Nemka musela byť v karanténe, ale dokázala sa otestovať po troch dňoch bez príznakov, povedala lekárka. Doktorka tiež pasažierke vysvetlila, že sa obávajú, že loď by mohla byť pri návrate zadržaná, ak by vyšlo najavo, že medzi cestujúcimi sú prípady koronavírusovej infekcie.

Nemka a jej manžel boli premiestnení z ich vnútornej kajuty do kajuty s balkónom na karanténu. Napriek tomu bol pobyt všetko, len nie príjemný. Ako povedala pasažierka pre „Mallorca Zeitung“, niekedy čakala na jedlo celé hodiny.

Objavili sa aj náznaky, že tam bolo veľa iných chorých ľudí: „Ak ste vyšli na balkón, všade by ste počuli smrkanie a kašeľ.“

Podľa Tui Cruises nedošlo k nárastu infekcií

Tui Cruises nechce o chorobe nič vedieť: "Na palube 'Mein Schiff 2' sa nezvýšila koronavírusová infekcia." Tui Cruises sa v zásade riadi odporúčaniami Shipsanu pre všetky preukázané infekčné choroby, ktoré možno hlásiť, a izoluje chorého človeka.

Posádka neposkytla dostatok informácií

Nemecká pasažierka však nie je so svojimi skúsenosťami sama. Ďalší cestujúci tiež na Facebooku informoval, že mal po ceste pozitívny test na koronavírus. Sťažuje sa, že posádka o situácii neinformovala.

"V istý deň počas cesty boli zamestnanci zrazu umiestnení k dávkovačom dezinfekčných prostriedkov v reštauráciách a povedali nám cestujúcim, že by sme si mali vydezinfikovať ruky." Kapitán urobil vyhlásenie a povedal, že to bolo len cvičenie a nie je dôvod na obavy. Cestujúcivšak opustili loď v každom prístave v maskách, povedal cestujúci.

Viac o téme: Výletná loďKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu