Piatok28. jún 2024, meniny má Beáta, zajtra Peter, Pavol, Petra

Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami: Zasiahnuť môžu celé Slovensko!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Výstrahy pred búrkami sa v sobotu rozšírili na celé Slovensko. Platia do 20.00 h. Vydal ich Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Informuje o tom na svojom webe.

archívne video

Intenzívne búrky v Tatrách si vyberajú svoju daň: Horskí záchranári upozorňujú na zvýšené hladiny vodných tokov (Zdroj: HZS)

"Je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami," priblížili meteorológovia.

Meteorológovia vydali výstrahu pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmú)

Upozornili, že s búrkami môže byť spojený vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov, silný vietor aj krúpy.

Meteorológovia zvýšili výstrahu pred búrkami na východe na druhý stupeň

Meteorológovia zvýšili výstrahu pred búrkami v niektorých okresoch na východe Slovenska na druhý stupeň z troch. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe. Pre zvyšok Slovenska aj naďalej platí výstraha prvého stupňa. Výstrahu druhého stupňa vydal SHMÚ pre okresy Košice mesto, Košice-okolie, Michalovce, Sobrance, Trebišov, Humenné, Prešov, Snina a Vranov nad Topľou do 18.00 h.

Viac o téme: PočasieBúrkyVýstrahaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu